Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Spanien är “nära” att reglera kryptorelaterade annonser i gatorna, säger CNMV-ordförande – Reglering Bitcoin News


Spanska finansmyndigheter verkar inte vara nöjda med de massiva kryptorelaterade reklamkampanjer som distribueras över Madrids gator. National Securities Market Commission (CNMV) bråttom för att godkänna en förordning om sådana annonser som marknadsför bitcoin i Spanien.

Förslaget kommer i vakna av en Bitcoin-reklamkampanj som drivs av en lokal börs

Under ett tal vid konferensen ”Observatory of Finance” som El Español var värd, var Rodrigo Buenaventura, CNMV-president, högljudd på sin hållning mot dessa annonser och ansåg dem som ”riskabla”. Han hänvisade till all kryptorelaterad reklam snarare än bara att främja bitcoin (BTC).

Även om han inte nämnde specifikt orsakerna bakom det plötsliga intresset för att reglera kryptoannonsering på gator, kom det strax efter att ett lokalt kryptobörs, Bit2me, drev ut en massiv kampanj för att främja bitcoin i Madrid.

Faktum är att företaget satte över 800 affischer över den spanska huvudstaden, och några av dem mycket nära CNMV: s huvudkontor. Buenaventura nämnde hur förordningens godkännande skulle hanteras:

Vi kommer att genomföra ett brett offentligt samråd, konsultera vår rådgivande kommitté och överlämna det till statsrådet innan godkännande. Det är också nödvändigt att betona att det som styrs av CNMV inte är tillgångarna (kryptovalutor) eller leverantörerna eller verksamheten, utan bara reklam när de erbjuds som ett investeringsalternativ.

CNMV: s hållning mot Cryptos förblir oförändrad

Ändå klargjorde CNMV-presidenten att den finansiella vakthunden borde följa förordningen under denna process för att inte skada några legitima affärer med det föreslagna beslutet.

Men den spanska ekonomiska vakthundens retorik mot kryptovalutor, särskilt bitcoin, är väldokumenterad av pressen. CNMV har varit aktiv med att utfärda flera varningar om de stora risker som kryptos medför på grund av “dess ökade spekulativa natur.”

I början av februari gav CNMV några tips om reglering av bitcoinrelaterade annonser, med hänvisning till “den ökande volatiliteten” bland kryptor. Vakthunden hävdade att det stärkte företag att köra dessa “aggressiva” kampanjer för att locka investerare – samtidigt som Bit2me distribuerade sina affischer.

Vad tycker du om den kommande förordningen om kryptoannonser på gatorna i Spanien? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Skulle Bitcoin-pris krascha om amerikanska obligationsräntor stiger över 2 procent?

Bitcoinguide

Ledande DeFi-projekt att följa 2021

Bitcoinguide

Dvision Network avslöjar första NFT-karaktär från Limited Edition-serien – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide