Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Solana, Serum tillkännager vinnare av DeFi Hackathon


Viktiga takeaways

  • Solana och Serum var nyligen värd för ett hackathon för DeFi-projekt som bygger på deras ekosystem.
  • Mango Markets och PsyOptions kom på första plats vid evenemanget.
  • Sam Bankman-Fried och Anatoly Yakovenko berömde kvaliteten på projekt som deltog i hackathonet.

Dela den här artikeln

Ekosystemet Solana och Serum har flera lovande nya aktörer.

Mer tillväxt på Solana

Solana och Serum har meddelat resultaten av deras senaste DeFi-hackathon.

Projekten var nyligen värd för ett tvåveckorsevenemang och bjöd in över 3 000 byggare att utveckla nya projekt ovanpå Solana och Serum.

En av förstaplatsvinnarna var Mango Markets, ett handelsprotokoll över marginaler som integrerar Serums orderbok. Mango Markets kommer att erbjuda 5x hävstång, en sällsynthet i DeFi idag. Det debiterar också endast användare för handelsavgifter. Användare kommer också att kunna använda SRM i Mango Markets-poolen för att minska Serum-avgifterna för alla användare.

Den andra vinnaren var PsyOptions, som replikerar amerikanska handelsalternativ inom Solana-ekosystemet. Det kommer att ha stöd för SPL-token och använda Serum för att skapa finansiella kontrakt.

Vinnarna valdes utifrån fem kategorier: funktionalitet, potentiell påverkan, nyhet, design och komposibilitet.

Domare inkluderade nyckeltal från Solana, Chainlink, Sushi, Multicoin Capital, Circle, Parafi Capital och CoinGecko.

De nio bästa vinnande lagen kommer att ha möjlighet att tävla om ytterligare 200 000 dollar till finansieringspris.

Sam Bankman-Fried, som ger råd till Serum och är känd för att evangelisera Solana, berättade om sin entusiasm för hackathon-projekten. Han sa:

”Det verkar som om det kommer att finnas flera, riktigt fantastiska protokoll som går helt live från hackathonet, vilket skulle hjälpa till att fortsätta bygga upp Serum-ekosystemet. Jag var väldigt glad över att se projekten från första hackaton, och dessa är ännu bättre. ”

Anatoly Yakovenko, ordförande för Solana Foundation, sa också att han var “glad” över standarden för tävlingsdeltagarna. Han lade till:

”Solana byggdes för att skala DeFi till global antagande, och detta hackathon gav byggare möjlighet att utnyttja kedjans hastighet och komposibilitet. Vi ser fram emot ytterligare supportteam när DeFi snabbt expanderar till Solana blockchain. ”

Hackathon är ett ytterligare tecken på utveckling på Solana blockchain, i hopp om att fånga en del av DeFi-marknaden som Ethereum för närvarande dominerar. Förmodligen är Solanas största fördel jämfört med Ethereum dess förmåga att bearbeta höghastighets- och lågkostnadstransaktioner. En av Solana-ekosystemets nyckelkomponenter är Serum, ett decentraliserat börs (DEX) skräddarsytt för decentraliserad finansiering.

Båda projekten har dock en lång väg att gå för att komma ikapp Ethereum. Den andra rankade blockchain bearbetar över 1 miljon transaktioner dagligen, betydligt mer än någon av sina konkurrenter.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Oracle Tokens Chainlink, Band Protocol Surge to New Highs

Bitcoinguide

Cardano konsoliderar före Smart Contract Upgrade

Bitcoinguide

Deutsche Bank planerar bro mellan krypto och traditionell bankverksamhet

Bitcoinguide