Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Société Générale lanserar blockchain-baserad strukturerad produkt – Blockchain Bitcoin News


Den franska finansiella jätten Société Générale har utfärdat säkerhetstecken på Tezos offentliga blockchain som en del av det pågående experimentet med banbrytande fintech-applikationer.

Senaste rörelsen speglar bankens ansträngningar att lägga kryptovalutahandeln till sitt ekosystem

I sin senaste milstolpe i blockchain-arenan har den franska multinationella banken Société Générale utfärdat sitt allra första strukturerade symbol för produktsäkerhet. Token, som representerar 5 miljoner euro i Euro Medium Term Notes (EMTN), representerar bankens första drag för att tokenisera tillgångar. Bankens försäkringsarm, Société Générale Assurances, tecknade fullt ut erbjudandet om säkerhetstoken.

Den senaste utvecklingen följer andra arbeten som banken redan har gjort genom sitt reglerade dotterbolag Société Générale – Forge. Sedan banken först tokeniserade en säkerhetsobligation på 100 miljoner euro som avvecklades i euro 2019 på Ethereum blockchain, har banken också hanterat ytterligare en säkerhetsobligation till ett värde av 40 miljoner euro för avveckling i Banque de France Central Bank Digital Currency (CBDC) 2020.

Säkerhetstecknet, utfärdat på Tezos offentliga blockchain med öppen källkod, återspeglar den växande rollen för denna störande teknikram, med tanke på dess förmåga att göra transaktioner mer effektiva och kostnadseffektiva. Ur bankens perspektiv lägger blockchain till betydande kapacitet för att strukturera tillgångar med färre mellanhänder utöver bättre hastighet och större transparens.

Även om blockchain-tekniken fortfarande utgör en utmanande regleringsfråga i regionen med tanke på avsaknaden av tydliga riktlinjer, har Société Générale redan utnyttjats av Europeiska centralbanken för att hjälpa till med digitala obligationsemissioner.

Som en del av sin razzia i kryptoekosystemet avser banken att utnyttja sin erfarenhet av blockchain för att effektivt överbrygga tekniken med äldre finansiella system integrerade med SWIFT-systemet. Detta initiativ kommer också så småningom att växa till att omfatta krypto-tillgångsstrukturering, emission, utbyte och depå för bankens institutionella kunder som planeras lanseras 2022.

Ser du fördelar med att ha komplexa finansiella instrument i en offentlig blockchain? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Les Echos

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

De två signalerna som säger att Dogecoin-innehavare är i “Much Ow”

Bitcoinguide

Ethereum sätter ny ATH, varför ETH kan samlas över 2200 dollar

Bitcoinguide

Hur en serie Elon Musk Tweets hjälpte ledande investerare till Dogecoin, en Meme-inspirerad kryptovaluta värt 4 cent

Bitcoinguide