Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

SmartKey att integrera med GeoDB för att utveckla blockkedjebaserat dataekosystem »CryptoNinjas


SmartKey, en blockchain-baserad integrationsplattform, har tagit ytterligare ett steg i att skapa framtidens smarta städer med en formell integration med GeoDB, ett peer-to-peer-ekosystem för delning av stora data.

Genomförandet kommer att leda till att SmartKey initialt levererar bil och mobilitet data via GeoDB till dataköpare som representerar stora data- och marknadsintelligenssegment, såsom AboutGoods, Abacus, Nisgo, Flame Analytics eller Datalytics, som kommer att använda den för att tillhandahålla datadriven analys till ledande globala varumärken som Carrefour, McDonald’s, Telefonica, Audi och många andra.

Med tiden kommer SmartKey också att tillhandahålla data om smarta städer och smarta hem, inklusive verktyg, väderregulatorer, tryckgivare, temperaturmätare, rörelse i vätskenivå och mobila lösningar (GPS och GSM). Det är viktigt att nämna att GeoDB SDK, som är integrerad med dataleverantörernas applikationer, är utformad för att endast fungera med beteendedata från en användare och aldrig med privat information, vilket gör GeoDB-dataförbrukningsprocessen helt GDPR-kompatibel.

SmartKey-tekniken ger en universell standard för enhetskommunikation, med data som hanteras på blockchain snarare än molnet. Detta är en kritisk komponent för framtida smarta städer där SmartKey hoppas kunna ansluta alla verktyg, kollektivtrafik och infrastruktur.

GeoDB fokuserar på att skapa broar mellan nuvarande isolerade deltagare och syftar till att lösa den enorma storindustrins befintliga ineffektivitet. Båda protokollen kommer att samarbeta för att optimera datadelningsekosystemet och skapa ett nytt sätt att använda helt säker blockchain-data. Den inledande integrationen baseras på högkvalitativa dataflöden med säkra och tillförlitliga on-chain / off-chain-anslutningar. Det har också flexibiliteten att ansluta till alla typer av off-chain API.

Samarbetet är det första som stöder skapandet av ett SmartKey smart city-ekosystem. Ekosystemet är det första steget till en helt automatiserad, lättadministrerad och lättillgänglig framtidsstad baserat på samhällets makt och delningsekonomiska mekanismer. Detta är den första blockchain-lösningen i sitt slag i världen och gör det möjligt för andra operatörer att dra nytta av helt enkelt kombinerade och delade data.

Alla SmartKey-aktiverade enheter som smartphones, IoT-enheter och programvara samlar in massor av data. Sådana stora mängder data är praktiskt taget värdelösa om man inte kan få värdefull insikt. Det är här GeoDB kommer in. GeoDB-teknik kommer att integreras i var och en av dessa enheter, vilket ger alla SmartKey-användare omedelbar tillgång till ytterligare intäkter genom att dela sina anonyma enhetsdata. Flera stora och små företag kan använda dessa data för olika analyser. Man kan hitta mönster mellan stora datamängder och skapa handlingsbara insikter som kan utnyttjas för flera körbara funktioner.

Fordon som använder SmartKey IoT-sensorer kan samla in massor av data, och GeoDB kommer att göra det tillgängligt på alla anslutna marknadsplatser. När de väl har bearbetats kan data som samlas in av verktygen användas av flera avdelningar, allt från marknadsföring, FoU och försäljning och för andra ändamål. Alla användare kommer att kunna tjäna extra inkomst genom att dela dessa anonyma uppgifter.

Källa:
smartkeyplatform.ioSource link

Related posts

Vad händer med XRP? Efter flera rallydagar faller XRP-priset under $ 1

Bitcoinguide

CFD-handel förklaras för nybörjare

Bitcoinguide

Är NFT en bra långsiktig investering? Om ägande och långsiktig lönsamhet

Bitcoinguide