Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Smartbch Sidechain Testnet är nu offentligt – Intervju Bitcoin News


På torsdagen meddelade Smart Bitcoin Cash-teamet lanseringen av Smartbch-testnätet och förklarade att utvecklare och decentraliserade apptillverkare nu kan experimentera och utveckla med den högpresterande, EVM-kompatibla Bitcoin Cash-sidokedjan. Vidare pratade Bitcoin.com News med Wang Kui, den ledande utvecklaren av Smartbch-projektet. Smartbch-teknikledaren berättade för vår nyhetsdesk om sidokedjans inre funktion som kan anslutas till Ethereum-nätverket.

Testnet för Smart Bitcoin Cash, ett Bitcoin Cash Layer-2-projekt är live

Under de senaste veckorna har Smartbch-projektet varit en aktuell konversation inom Bitcoin Cash (BCH) -gemenskapen. Anledningen till dessa samtal är att Smartbch-teamet har avslöjat ett projekt som är EVM- och Web3-kompatibelt, men mycket billigare när det gäller transaktionsavgifter. Detta beror på att Smartbch-projektet är en sidokedja byggd på Bitcoin Cash och det utnyttjar BCH-kedjans lägre transaktionsavgifter. Bitcoin.com har rapporterat om projektet vid några tillfällen sedan det tillkännagavs och den 29 april har teamet avslöjat att Smartbch-testnätet nu är live.

Smartbch-testnätet gör det möjligt för skapare och programmerare av decentraliserade applikationer (dapp) att testa och distribuera experimentella projekt med testramverket. Utvecklare bör läsa den nyligen publicerade Smartbch-testdokumentationen innan de börjar. Teamets testnätmeddelande konstaterar att BCH-communityn har väntat på att detta projekt ska gå ut och säger projektet Telegram-kanalen har svällt med medlemmar.

Kraften i Ethereum tillsammans med Bitcoin Cash: Smartbch Sidechain Testnet är nu offentligt

Exempelvis har Coinflex-börsen fått sitt utvecklingsteam att testa Smartbchs testnät medan det fortfarande var privat. ”Metamask ansluter utan problem och soliditetskoden fungerar bra. Vi skapade en DEX i vårt privata testnät, skapade tokens … och allt går smidigt, säger Mark Lamb, VD för Coinflex. Smartbch-teamet säger att konceptet är den första sidkedjan för Bitcoin Cash och det finns många fördelar som BCH erbjuder.

”Bitcoin Cash i sig är inte särskilt utrustat för smarta kontrakteringsfunktioner, föredrar användningsfall centrerade kring peer-to-peer-kontanter,” sa Smartbch-teamet på onsdagen. “Som en sidokedja till Bitcoin Cash, syftar Smartbch dock till att bygga en ny lekplats för Bitcoin Cash-ekosystemet och utvidga användarbasen.” Wang Kui, ledande utvecklare av Smartbch, diskuterade vidare protokollet med Bitcoin.com News den här veckan.

Wang Kui betonar att protokollet ger en EVM- och Web3-kompatibel sidokedja för Bitcoin Cash, som sätter sin hashkraft samtidigt som den använder BCH som den inhemska gasbetalande token. “Dessutom, genom att integrera hårdvaruvänliga komponenter, låses avsevärt ökad skalbarhet”, sa Kui. Dessutom diskuterade Smartbchs tekniska ledning projektet i detalj med Bitcoin.com News i en exklusiv intervju transkriberad nedan.

En djupgående intervju med Smart Bitcoin Cash Tech Lead Wang Kui

Bitcoin.com News (BCN): Vad fick dig att besluta att starta en sådan satsning och varför valde du att utnyttja Bitcoin Cash-nätverket?

Wang Kui (WK): Jag har pratat om projektbakgrunden sedan andra halvåret 2018 har jag arbetat med hur man maximerar TPS (Transaktioner per sekund). Men arbetet har varit av och på eftersom jag fick andra uppgifter. Vid andra halvåret 2020 hittade jag äntligen ett genomförbart sätt efter många misslyckanden. Efter att ha diskuterat idén med branschledare bestämde vi oss för att leverera mina forskningsresultat genom att lansera Smartbch.

Kraften i Ethereum tillsammans med Bitcoin Cash: Smartbch Sidechain Testnet är nu offentligt

Den främsta anledningen till att välja Bitcoin Cash-nätverket är att det har stora block. Baserat på min yrkesbakgrund och arbetserfarenhet tycker jag att optimeringsåtgärder borde vidtas för att ge fullständigt spel åt själva datasystemets förmåga. Du kan kalla det ‘brute force’. Emellertid föredrar Ethereum “subtila” sätt som skärning och lager2. Anledningen till att jag väljer att använda Bitcoin Cash-protokollet är att jag är en stor anhängare av Bitcoin Cash, och jag tycker att det är mest i linje med den ursprungliga visionen för Satoshi, som är att ”tjäna så många människor som möjligt.

BCN: Kan du förklara för våra läsare hur Smartbch syftar till att förbättra EVM-genomströmning och Web3-appar?

WK: Först övergav vi den semantik med en tråd som definierades i Ethereums gula papper. Semantik med en tråd är inte ett måste för att stödja EVM och Web3 och det blockerar många optimeringar. För det andra utvecklade vi många lågnivåbibliotek som stöder parallell körning av EVM-transaktioner för att utnyttja potentialen i modern CPU och SSD. Sist men inte minst optimerade vi EVM-körningsmotorn och lagringsmotorn, vilket gör att varje EVM-instruktion går snabbare.

BCN: Har tredjeparts BCH-utvecklare tittat på SmartBCH-protokollet?

WK: Ja, vi kommer att få flera företag bekräftade och kommer att gå med i vårt testnät och delta för att bli validerare. Och vi har flera nya applikationer utvecklade och dedikerade för Smartbch och flera befintliga applikationer som överförs till Smartbch.

BCN: Genomströmningen citeras som “en miljard gas var 15: e sekund.” Kan du förklara hur det kommer att fungera?

WK: Ethereums konsensusmotor och exekveringsmotor måste köras i serie och i blockintervallet måste det nya blocket köras flera gånger på olika peer-to-peer-noder, eftersom det använder proof-of-work (PoW) konsensusalgoritmen. Genom att optimera konsensusalgoritmen och låta konsensusmotorn och exekveringsmotorn köras samtidigt måste vi påskynda den med cirka fem gånger.

Genom att utföra EVM-transaktionerna parallellt kan vi påskynda körningen ungefär tio gånger. Och genom att minska varje EVM-instruktions tidsförbrukning kan vi ytterligare påskynda det med cirka två till tre gånger. Så totalt sett är vi övertygade om att påskynda eterum 100 gånger.

BCN: Hur kommer Bitcoin Cash gruvarbetare att påverkas av Smartbch?

WK: Bitcoin Cash gruvarbetare kan rösta på sina validerare på Smartbch och få gasavgiftsbelöningar, så att de kan dra nytta av decentraliserade finansieringsappar (defi) på Smartbch.

BCN: Skulle du säga att Smartbch kommer att kunna producera samma resultat som en myriad av defi-apparna byggda på Ethereum? Som Stablecoins, AMM, likviditetspooler, decentraliserade börser (DEX) och verktyg av den typen.

WK: Alla Ethereum defi-appar kan överföras till Smartbch med försumbara ansträngningar. Vi förväntar oss också att nya applikationer som kräver hög genomströmning och lågt gaspris ska köras kommer att dyka upp på Smartbch.

BCN: När du säger ”Smart Bitcoin Cashs innovation ligger i bibliotek” vad betyder det?

WK: Istället för att uppfinna snygg konsensus och kryptografiska algoritmer bestämde vi oss för att anta en annan metod: att utveckla lågnivåbibliotek i syfte att helt avslöja hårdvarans potential, särskilt dess inneboende parallellitet. Vanliga användare och utvecklare är försedda med ett kompatibilitetsskikt som stöder EVM och Web3, så de optimerade lågnivån ‘nära metall’-biblioteken själva förblir dolda av detta lager av abstraktion. Under implementeringen använde vi kodnamnet ‘Moeing’ som läggs till bibliotekens namn som prefix.

Dessa bibliotek följer UNIX-filosofin: enkel, kort, tydlig, modulär och utbyggbar. Andra projekt kan återanvända dem och dra nytta av dem.

BCN: När det gäller kryptovaluta i allmänhet, föreställer du dig att industrin ser exponentiell tillväxt framöver som vi har sett under slutet av 2020 och fram till 2021?

WK: Jag är inte säker på vad som kommer att hända inom en snar framtid. Men på lång sikt kommer befolkningen i kryptovalutasamhället säkert att växa exponentiellt. Och Smartbch gör sig redo för nästa 100x tillväxt av onchain-användare.

Vad tycker du om att Smartbch lanserar sitt testnät den här veckan och intervjun med projektets tekniska ledare Wang Kui? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

BCH, stora block, bitcoin kontanter, Bitcoin Cash gruvarbetare, ETH, eter, Ethereum, EVM, intervju, Smartbch, Smartbch programmering, Smartbch projekt, Smartbch team, Genomströmning, Transaktionsavgifter, transaktionshastighet, Wang Kui, Web3

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Smartbch, Satoshi’s Angels,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Unmarshal Listing på AscendEX – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Skeptiker kallar Tech ett ” House of Cards ”, påståenden om att NFT kommer att ” brytas in i ett decennium ” – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide

Människor borde veta att Bitcoin och Wall Street Bitcoin är två olika saker helt

Bitcoinguide