Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Smart kontraktsplattform Avalanche integrerar grafen för att utöka frågeställningar och indexering »CryptoNinjas


Grafen, ett indexerings- och frågelager för den decentraliserade webben, är nu integrerad med Avalanche, en skalbar decentraliserad smart kontraktsplattform med nästan omedelbar transaktionsfinalitet.

Med The Graph-integrationen på den värdtjänsten kan utvecklare som bygger på Avalanche enkelt fråga anpassade on-chain dataförfrågningar, utan att behöva köra en fullständig nod, via underbilder, som är index för specifikt definierade blockchain-data. Från och med februari 2021 har över 9000 underbilder distribuerats med många fler som kommer online eftersom The Graph fortsätter att utöka sitt stöd över större block 1-kedjor.

”Decentraliserad, tillförlitlig data är kärnan i högkvalitativa Web3-applikationer. Grafens datapaket och verktyg utvidgar alternativen och möjligheterna för utvecklare som bygger på Avalanche, säger John Wu, VD för Ava Labs.

Utökad åtkomst till blockchain-data har inte blivit obemärkt av Web3-utvecklarsamhället. I januari 2021 ökade The Graphs värdtjänst till över 11 miljarder, med 100x tillväxt under 2020.

Denna tillväxt speglas också inom lavinen. Sedan lanseringen av Avalanche-Ethereum Bridge (AEB) den 8 februari 2021 har smart kontraktsaktivitet på Avalanche ökat, med transaktioner ökat med 2 007% till över 1 140 000, och unika plånböcker ökat med 2 834% till 63 000 topp.

Både Avalanche och The Graph strävar efter en mer öppen, decentraliserad framtid för internetapplikationer. Förbättrad utvecklingsinfrastruktur och verktyg kommer i slutändan att leda till att denna vision uppfylls, med ökade fördelar för dapp-utvecklare och slutanvändare.

Kraften i decentraliserad indexering

Grafen decentraliserar helt API: et och frågelagren på Web3. Med subgraphs (öppna API: er) kan devs indexera, mappa och fråga on-chain-data med hjälp av GraphQL, protokollets ursprungliga frågespråk, utan att köra lokala eller värdnoder. Istället distribueras underbilderna till ett register och sedan indexerar indexerare som spelar och driver en grafnod subgrafen.

Denna process tillåter vem som helst att skapa och distribuera en subgraf, och tjäna The Graphs inbyggda token, $ GRT, som en belöning för att köra en Graph Node. End-to-end, det finns inga centraliserade mellanhänder som styr denna process. Data är öppen och tillgänglig för alla nätverksdeltagare.

För utvecklare betyder detta lägre kostnader och kortare tider i utveckling eftersom indexering av blockkedjor har färre deltagare, och det finns oändligt mer förtroende eftersom underbilder underhålls av ett decentraliserat nätverk av noder – ju fler noder som går med i grafen, desto starkare blir nätverket.

Bygg kraftfulla Dapps på lavin med hjälp av diagrammet

Dapp-utvecklare kan skapa högpresterande applikationer genom att kombinera kraft, hastighet och användarvänlighet som är upplåst genom The Graphs stöd för Avalanche.

Applikationer som distribueras på Avalanche kommer att dra nytta av nästan slutgiltig transaktionsfinalitet och tusentals transaktioner per sekund, medan utvecklare som använder The Graphs enkla, responsiva, anpassningsbara frågor har fullständig kontroll över deras användning av on-chain data. Att interagera med andra blockkedjor kommer också att vara sömlöst tack vare The Graphs stora, olika uppsättning underbilder.

Utvecklare kan säkra kedjedata med Avalanche och bygga ett helt ekosystem utanför kedjan med The Graph – allt på ett helt tillförlitligt sätt. Tillsammans öppnar dessa teknologier dörren för fler utvecklare för att påskynda resan från idé till en app till marknadspåverkan.Source link

Related posts

App för spårning av skaldjur Tracey integrerar DeFi med Binance Smart Chain och EasyFi »CryptoNinjas

Bitcoinguide

DeFi’s TVL lade till $ 35 miljarder under Q1 2021. Vad är nästa för decentraliserad ekonomi?

Bitcoinguide

Aussie crypto exchange CoinJar listar 9 nya tokens inklusive AAVE, ALGO, EOS, KNC, SUSHI »CryptoNinjas

Bitcoinguide