Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Slim Jim firar “Doge Day” med Shiba Inu NFT


Viktiga takeaways

  • Dogecoin-communityn samordnade sin sociala mediekampanj den 20 april idag för att öka medvetenheten om myntet.
  • Snackmatföretaget Slim Jim noterade evenemanget och skapade en Dogecoin-tema icke-fungibel token som svar.
  • Samlingstoken auktioneras på OpenSea under de närmaste fyra dagarna. Intäkterna går till välgörenhet.

Dela den här artikeln

Slim Jim deltog i Dogecoinsamhällets “Doge Day” -evenemang idag genom att skapa en icke-fungibel token eller kryptokollektion.

Slim Jim skapar NFT

Företaget bakom Slim Jim snacks har skapat en bit NFT-konstverk med en raket och en Shiba Inu, den ikoniska rasen “meme” -hund som representerar kryptovalutan.

Slim Jim’s Dogecoin NFT

“För att hedra Doge Day den 4/20 tar Slim Jim Doges filosofi att göra bara bra varje dag ännu högre med sin allra första NFT”, citerades en företrädare för företaget i en rapport från finansnyhetssidan Benzinga.

Även om tema efter Dogecoin byggdes NFT faktiskt på Ethereum blockchain, och det auktioneras för närvarande via Ethereum NFT-marknadsplatsen OpenSea.

Budgivning pågår till 24 april klockan 02:59. Hittills har samlarobjektet lockat 0,06 ETH (värt cirka 136 USD) som det högsta budet. Auktionsintäkterna plus 10 000 dollar doneras till World Central Kitchen, en välgörenhetsorganisation som tillhandahåller måltider efter naturkatastrofer.

Slim Jims närvaro på sociala medier har till stor del byggts på memes, vilket gör detta till ett passande evenemang för företaget att delta i.

Slim Jims beslut att skapa en NFT är dock en del av en större trend. Andra företag – eller anställda som agerar för dessa företags räkning – har också skapat liknande tokens. Anmärkningsvärda deltagare inkluderar TIME, Microsoft, Nasdaq och New York Times.

Får Dogecoin legitimitet?

Dogecoin har blivit en snabb framgång i år, till stor del tack vare kampanjer från kändisar som Elon Musk, i kombination med samordnade kampanjer som har sitt ursprung i Reddits / r / WallStreetBets-community. Priset på DOGE har ökat mer än 16 000% det senaste året tack vare dessa kampanjer.

Samtidigt har kritiker som Cardano-ledaren Charles Hoskinson varnat för att denna trend är ohållbar, och varnar investerare för att Dogecoin kommer att möta en priskrasch så småningom.

Men om Dogecoin fortsätter att locka uppmärksamhet från vanliga företag kan det behålla sin position som en ledande kryptovaluta under en betydande tid.

Acceptet växer stadigt, trots myntets tidigare mindre storlek. Newegg utnyttjade Dogedagen för att lägga till Dogecoin som betalningsmetod. Plus, förra månaden började Mark Cuban och Dallas Mavericks acceptera DOGE som betalning för merch och biljetter.

Enligt Cryptwerk accepterar över 1200 andra företag myntet.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Miljoner dränerade i ForceDAO-attacker, White Hat returnerar medel

Bitcoinguide

Ethereum lanserar framgångsrikt Berlin Hard Fork

Bitcoinguide

Dogecoin redo att återuppta Uptrend som Network Activity Skyrockets

Bitcoinguide