Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Skulle Bitcoin-pris krascha om amerikanska obligationsräntor stiger över 2 procent?


Bitcoin har kämpat för att dra nytta av sin senaste tjurkörning över $ 61.000 när handlare fortsätter att bedöma effekten av stigande amerikanska obligationsräntor på kryptovalutamarknaden. Och nu, när marknaderna förväntar sig en ytterligare ränteutveckling i den tioåriga statsskuldsedeln, är en övervärderad BTC / USD-växelkurs oklart vart man ska gå vidare.

Paret har sjunkit med upp till 13,87 procent från rekordhöga $ 61 788 (data från Coinbase) under samma period som 10-åriga sedelavkastningar uppnådde sin 14-månaders högsta på 1.726 procent. Berättelsen är enkel: investerare har sålt längre statsobligationer i massor för att söka möjligheter i sektorer som skulle gynnas mest efter att ekonomin öppnas igen, inklusive energi och resor.

Bitcoin, kryptovaluta, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin konsolideras i sidled efter en korrigering från sin rekordhöga nivå. Källa: BTCUSD på TradingView.com

I sin tur minskade de sin exponering på marknader som presterade extremt bra under koronaviruspandemin, inklusive teknikaktier och bitcoin. Tvivel uppstod över deras rallys livslängd mot utsikterna till snabbare ekonomisk tillväxt än förväntat i USA.

Bitcoin kunde fortfarande rekordhögt eftersom fler institutioner visade intresse för dess potential att fungera som en säkring mot inflation. Företag, inklusive Tesla, Square och MicroStrategy, lade kryptovalutan till sina balansräkningar som ett alternativ till sina kontantreserver.

Under tiden lanserade eller meddelade Mastercard, Bank of New York Mellon, PayPal, Goldman Sachs och Morgan Stanley att de skulle integrera nya bitcoin-aktiverade tjänster i sina traditionella plattformar, vilket skapar fler vägar för rika investerare att få exponering på kryptovalutamarknaden.

Stigande obligationsräntor verkar vara bland få motvind före Bitcoin, eftersom den senare försöker öka ytterligare. Om ränteavkastningen på Treasurys stiger skulle det troligtvis stärka den amerikanska dollarnas köpkraft, vilket påverkar Bitcoin, som skryter av sig själv som en anti-fiat-tillgång.

Ändå är den verkliga frågan: skulle politikerna ingripa om avkastningen stiger över 2 procent? En makroekonomisk expert tycker ja.

Förvänta dig intervention

I en intervju med Kitco konstaterade Chantelle Schieven, forskningschef på Murrenbeeld & Co, att Federal Reserve skulle ”käfta marknaderna” om avkastningen stiger över 2 procent. Hon förklarade att den amerikanska centralbanken kunde börja lägga ut en bred ram för att begränsa ränteavkastningen på obligationer. Ändå skulle det behöva fler Fed-möten innan de avslöjar den underlättande vägledningen.

Fru Schievens kommentarer dök upp inför centralbanktjänstemännens möte på tisdag och onsdag förra veckan. Fed-ordförande Jerome Powell uppgav att de skulle hålla sina referensräntor nära noll fram till 2024 eller tills de uppnår en hållbar inflation över 2 procent och maximal sysselsättning i en uppföljande presskonferens.

Herr Powell gav ingen vägledning om hur Fed skulle hantera de stigande avkastningarna på de längre daterade statsobligationerna. Detta föranledde fru Schieven att förvänta sig fler stängda möten mellan centralbankens tjänstemän innan de når en strategi för att ta itu med obligationsförsäljningen.

“Centralbanken befinner sig i en mycket otrygg situation, så de kommer inte att vara för snabba att agera på ett eller annat sätt, men du vet att det kommer att bli många intressanta diskussioner med stängda dörrar om stigningen i obligationsräntor,” Hon sa.

Osäker Bitcoin, inte Bearish

Kommentarerna pekade på en period av potentiell osäkerhet för säkra tillflyktstillgångar, inklusive Bitcoin och guld. Det verkade som om de stigande avkastningarna kunde sätta ett tak på kryptovalutans och ädelmetallens tillväxt, förväntningar på Feds ingripande skulle också begränsa deras nedgångar under 2021.

Schieven betonade att investerare bör fokusera på realräntor, som förväntar sig att förbli i ett negativt territorium mot ett växande inflationshot.

Därför kan till och med en avkastningsökning över 2 procent få investerare och handlare att hålla Bitcoin, vilket ger kryptovalutan en backstop för nästa potentiella bull run.Source link

Related posts

Varför denna handlare förväntar sig ett enormt Binance Coin (BNB) Uptrend Forming

Bitcoinguide

Ethereum kämpar under 1700 dollar, varför ETH kan påskynda förluster

Bitcoinguide

Blockchain Gaming återuppfunnits med NFT

Bitcoinguide