Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Skeptiker kallar Tech ett ” House of Cards ”, påståenden om att NFT kommer att ” brytas in i ett decennium ” – Featured Bitcoin News


Veckan den 7 mars till den 13: e berörde termen “NFT” en rekordhög rekordnivå när det gäller populära sökfrågor enligt Google Trends (GT). Den högsta poängen är 100 och denna vecka visar GT att intresset har minskat ner till 97. Under tiden, medan NFT-hype påverkar kryptovalutan och blockchain-communityn, är inte alla glada över denna teknik. Vissa kritiker tycker att NFT-teknik måste vara mer robust för att samlarobjekt ska vara mer än ett decennium utan att de försvinner.

Klyftan mellan NFT Hype och NFT-kritik

Under de senaste veckorna har NFT-manen hoppat till nya nivåer eftersom människor har sålt konstverk för miljontals dollar, unika ljudinspelningar av prylar har tokeniserats och till och med blockchain-backas signatur dansrörelser är NFT. Och naturligtvis har alla nu hört talas om Beeple, den digitala artisten som sålde en NFT via Christies auktionshus för hela 69 miljoner dollar. Denna försäljning drev NFT-mani till nya höjder, och Christies auktion åberopade Sotheby’s för att samarbeta med en konstnär som heter Pak.

Den mystiska digitalartisten Pak sålde en NFT på Makersplace som heter “Metarift.” En NFT-konstsamlare med namnet “888” lade ett bud på Metarift för 888 888 dollar den 19 mars. Dagen därpå hade budet höjts till 904 413 dollar av en budgivare som heter “Danny.” Auktionen avslutades på Paks senaste NFT-konstförsäljning på lördag kl. 12.30 (PST) med Danys vinnande bud.

15:30 (EST) var Pak: s “Metarift” NFT: s högsta bud för 904 413 $ av en budgivare vid namn Danny som nu äger NFT.

Trots alla megaauktioner och alla kändisar som deltar i de roliga, icke-fungibla token (NFT) tillgångarna har fått mycket kritik. Bitcoin.coms nyhetsdisk diskuterade ämnet NFT-oföränderlighet som har varit branschens största svaga punkt hittills. I den redaktionella tokeniserades NFT-tweets och konstverk ersattes med andra bilder.

Den 17 mars, Twitter-användaren Jonty Wareing berättade hans 6 932 följare hur icke-fungibla tokens hänvisar till de media som folk köper idag. Hans första tweet blev viral med mer än 27 000 likes och nära 10 000 retweets.

Filen försvinner från värden ‘Your Token Is Now Worthless’

han diskuterades en försäljning av en original Beeple som såldes på Nifty Gateway och detaljerad hur Beeple JSON-filen var värd på Nifty Gateway’s servrar. Wareing förklarade sedan hur NFT också är värd för Cloudinary. “Så om Nifty går i botten är din symbol nu värdelös,” sa Wareing. ”Det hänvisar till ingenting. Detta kan inte ändras, tillade han. Då pratade Wareing också om filer som också använder det interplanetära filsystemet (IPFS). I denna tweet, han diskuterade specifikt den Beeple som säljs av Christie’s som är kopplad till IPFS.

“Så bra gjort för att hänvisa till IPFS – det refererar till den specifika filen snarare än en URL som kan gå sönder,” fortsatte Wareing och visade metadatalänken till en IPFS-gateway som drivs av Makersplace. Men om något hände med Makersplace, kan återigen länken vara värdelös över tid. “Du kan säga” Se bara IPFS-hash på båda platserna “” tillade Wareing. Men ytterligare föraktade att “IPFS endast serverar filer så länge en nod i IPFS-nätverket medvetet fortsätter att vara värd för den.”

Wareing sa också:

Vilket betyder när start [that] sålde dig att NFT går i konkurs, försvinner filerna förmodligen också från IPFS.

Twitter-konto dubbat Kontrollera min NFT Upptäck nuvarande NFT-fel i naturen

Dessutom twittrade han också om ett exempel på problemet händer idag och sa “NFT är byggda på ett absolut korthus konstruerat av folket som säljer dem.” Han hävdar att tekniken kommer att vara “trasig” inom ett decennium. Twitter-kontot som heter “Kontrollera min NFT” (@checkmynft) har också twittrat om en massa saknad konstoch otillgängliga NFT-tillgångar.

Twitter-kontot som heter “Kontrollera min NFT” har undersökt varaktighetsproblemet med icke-fungibla token (NFT) tillgångar.

I vår senaste rapport förklarade Check My NFT att metadata, URL-adresser och bildfiler “bör backas av en oföränderlig och permanent lagringsleverantör.” Ett sätt att göra detta är att utnyttja IPFS2Arweave.com, som använder ett projekt som heter Arweave.

IPFS2Arweave.com använder Arweave-nätverket för att lagra filerna och även fästa NFT-data till det interplanetära filsystemet.

IPFS + Arweave-lösningen gör anspråk på att lösa beständighetsproblemet genom att använda Arweave för lagring och fästa NFT-data till det interplanetära filsystemet.

”IPFS är ett populärt P2P-nätverk för att dela data på ett decentraliserat sätt, men det saknar en funktion: Permanence. Innehåll i IPFS-nätverket kan försvinna. Om ingen är värd för informationen kan den gå förlorad för alltid, ”beskriver Arweave-webbplatsen. ”Arweave blockchain kan nu lagra och fästa filer på IPFS och hålla dem tillgängliga permanent. Detta enkla API tar en IPFS Hash, lagrar data på Arweave och fäster den till IPFS. ”

Det kommer att bli intressant att se om NFT-projekt tar den senaste granskningen på allvar och utnyttjar oföränderlig och permanent lagring som Check My NFT och Arweave rekommenderar. Projekt framöver kan arbeta för att bygga starkare varaktighetsmodeller. Projekt som redan har präglat NFT-verk på miljoner dollar kanske vill se till att de icke-fungibla token-tillgångarna verkligen anses vara oföränderliga.

Samtidigt tror andra blockchain-NFT-lösningar att deras distribuerade huvudboksprotokoll ensamt är pålitligt för att bevara en NFT i århundraden framöver. Mycket av denna NFT-debatt kräver fortfarande test av tid eller exponering för sårbarheter.

Vad tycker du om NFT-varaktighetsproblemet? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Arweave, Beeple, Kontrollera min NFT, försvinnande NFT: er, interplanetärt filsystem, IPFS-gateway, IPFS-hash, IPFS-värd, Jonty Wareing, JSON-fil, Makersplace, NFT-konst, NFT-kritik, NFT-försäljning, NFT, Nifty Gateway, Icke-fungibelt token (NFT), icke-fungibla tokens, Pak

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Twitter, @checkmynft, Arweave, IPFS + Arweave, Pak, Metarift, Makersplace,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

a16z investerar Mark Cuban 23 miljoner dollar i NFT-plattformen OpenSea

Bitcoinguide

Gårdagens Bitcoin Selloff Saw Record $ 1,6 miljarder i likvidationer

Bitcoinguide

Ethereum fastnat inom ett intervall, varför $ 1700 är nyckeln till nästa drag

Bitcoinguide