Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Shopify-vd dabbar med Ethereum DeFi kommer de att integrera det?


Via sitt Twitter-handtag, VD för prenumerationsbaserad detaljhandelsplattform Shopify Tobi Lutke avslöjade att han har börjat “dabba” med Ethereum. Specifikt uppgav Lutke att han har utforskat den decentraliserade finanssektorn och smarta kontrakt på Ethereum för ändamålet:

Främst för att förstå hur ERC20 fungerar bättre. Fascinerande värld.

Med cirka 500 000 aktiva “butiker”, 1 miljon tecknade företag över hela världen och en marknadsandel som endast överträffas av Amazon och eBay, är Shopify en av de mest relevanta e-handelsplattformarna idag.

Sedan 2014 eller så har Shopify accepterat USDC och PAX och andra digitala tillgångar som betalningsmetod. Att integrera plattformen med ett DeFi-protokoll kan vara nästa steg. I en efterföljande tweet och efter att ha experimenterat med smarta kontrakt ställde Shopifys VD följande fråga till kryptosamhället på det refererade sociala nätverket:

Vilka är de handelsrelaterade möjligheterna som du är mest upphetsad över? Vilken roll vill du att Shopify ska spela?

Verkställande direktören uppgav att decentraliserad ekonomi kommer att vara bra för Shopify och var nyfiken på en mängd olika ämnen som NFT-regler, DAO och oracle-tjänster. Hans tweets fick svar från användare och Ethereum Core-utvecklare. Lutke frågade:

vad är den tekniska mekanismen för att göra det? Jag antar att oraklerna i grunden är smarta kontrakt som regelbundet skriver dessa externa värden till kedjan (och orsakar händelser?). Finansieras det av användarna av oraklet? Finns det ett exempel på öppen källkod?

Ethereum DeFi “anpassade” sig till Shopify

Lutke svarade på användarens oro över inkompatibiliteten mellan decentraliserad ekonomi och Shopify och uppgav att plattformens “och anda” är “anpassade” och passar ihop. Verkställande direktören förklarade:

Vanligtvis ser företag en marknad som detaljhandel och säger “cool, jag ska vinna den marknaden”. Shopify gjorde “coolt, låt oss se till att alla kan delta”. Så i anda (inte enligt din definition) hjälper vi till att motverka centralisering. Är vettigt?

Lutke avslöjade att hans sinne “exploderade” med de olika möjligheterna men avslöjade inte ytterligare detaljer om möjlig integration med DeFi-sektorn.

ETH handlas till 2081 $ med vinster på 1,7% under det senaste dygnet. Under den senaste veckan ökade ETH med 21,4%. Tidigt förra veckan meddelade Visa att man skulle börja avveckla transaktioner på Ethereum. Efter tillkännagivandet fick ETH en hausseartad boost mot en ny ATH.

Ethereum ETH ETHUSD
ETH med mindre vinster i 24-timmarsdiagrammet. Källa: ETHUSD Tradingview

Source link

Related posts

Brasilien godkänner Bitcoin ETF – SkyBridge-filer för sina egna

Bitcoinguide

US Court domar Bitcoin Scammer till 3 år i fängelse efter massiv Twitter-hack för att främja BTC-bluff – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Cardano (ADA) dyker 20%, varför $ 0,70 kan gnista färskt öka

Bitcoinguide