Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

SecretSwap är det hemliga nätverkets svar på DeFi-integritet


The Secret Network, ett protokoll fokuserat på integritet för decentraliserad finansiering (DeFi), har lanserat SecretSwap, ett framåtskridande och kedjedepå decentraliserat utbyte. Det är nu live på Secret Network mainnet.

SecretSwap använder SNIP-20 hemlig tokenstandard och Secret Ethereum bridge.

“SecretSwap är den första motståndskraftiga, kedjekedjan [automated market maker]. Dess arkitektur (baserad på Secret Network) ger SecretSwap användbarhetsfördelar, skyddar användare från skadlig botaktivitet, ökar tillgången på tillgångar och håller avgifterna mycket lägre än på Ethereum, säger Tor Bair, Secret Stiftels verkställande direktör och ordförande, i en direkt meddelande.

DeFi-integritet

Enligt Bair fungerar SecretSwap på samma sätt som andra AMM: er, som Uniswap eller SushiSwap. Men eftersom det är baserat på sekretessbevarande “hemliga” smarta kontrakt är användarna skyddade mot front-running bots och andra typer av skadlig aktivitet.

Front-running är handlingen att få en transaktion först i raden i exekveringskön, precis innan en känd framtida transaktion inträffar. Bots som utför sådana framåtriktade operationer genom att betala något högre gasavgifter har varit en fast punkt för DeFi, och flera projekt har utvecklat integritetslösningar för att lösa problemet.

“Under ytan av varje transaktion som hittar vägen till blockchain, finns det hårda krig över varje vinst”, säger Alex Manuskin, en blockchain-forskare på ZenGo som har tittat på front-running i en tidigare intervju med CoinDesk.

”Om du råkar stöta på en arbitrage-möjlighet eller till och med märker ett fel i något kontrakt, är det mycket troligt att det kommer att vara svårt att extrahera detta värde utan att antingen manövrera en bot själv för att avvärja frontlöparna, ansluta till och betala en gruvarbetare för att dölja din guldgåstransaktion, eller göra transaktionen tillräckligt komplex för att de främsta inte ska märka. ”

The Secret Networks privata likviditetshub är en av de första som lanseras på mainnet efter lanseringen av Ethereum-bron. Med den bron kan tillgångar överföras mellan Ethereum och Secret Network privat och erbjuder i princip interoperabilitet mellan protokollen.

Hemliga kontrakt

Enligt ett blogginlägg från Secret Network som täckte lanseringen av SecretSwap på testnet ligger fördelen med SecretSwap i hemliga kontrakt och SNIP-20-token-standarden.

Hemliga kontrakt tillåter att krypterad data används utan att avslöja den i en offentlig blockchain eller till och med till noder själva.

“Eftersom insatserna till swapkontraktet är krypterade, kan ingen skadlig aktör eller gruvarbetare frontköra transaktioner som väntar i mempool på bekostnad av ärliga användare”, läser blogginlägget. “Nätverksavgifter för interaktion med SecretSwap betalas i SCRT (som alla andra hemliga kontrakt).”

AMM stöder pooler för hemliga tokens som stöds på Ethereum Bridge såväl som de som kommer att stödjas i framtiden.

“Vi har 50 miljoner dollar i Ethereum-tillgångar som redan är låsta som hemliga tokens i vårt nätverk”, sa Bair.

Anonyma NFT-auktioner?

Tidigare denna månad lanserade nätverken Secret Auction web3-appen, en kryptouktionsplattform med integritet för DeFi som standard. Appen låter användare skapa eller bjuda på auktioner för alla SNIP-20-token (Secret Token) med minimala avgifter och sekretessskydd under hela processen.

”Buden är helt hemliga: Budgivarna kan inte se om det finns några andra bud, och säljare kan bara veta om det har varit några bud, men inte hur många,” läser ett blogginlägg om ämnet.

”Till dess att auktionen är stängd känns ingen prisinformation om några bud av någon, och efter att auktionen är avslutad är den enda informationen det vinnande budet. Det här är första gången detta har varit möjligt i en blockchain-applikation utan en pålitlig tredje part – en annan första för Secret Network. ”

Det finns också en icke-fungibel token (NFT) -standard under utveckling för Secret Network, eftersom NFT-spelare tar tag i den vanliga publiken, till exempel en av National Basketball Association-stjärnan Zion Williamson som nyligen säljs för 100 000 dollar och samlar en artikel från ESPN.Source link

Related posts

Hur sport och spel ger krypto till massorna

Bitcoinguide

Bitcoin återhämtar sig från Dip för att sätta nytt rekord nära $ 50K

Bitcoinguide

Market Wrap: Crypto Market Cap bryter $ 1,5T när köpare dyker upp för doppet

Bitcoinguide