Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

SEC säger Ripple trakasserade det över domstolshandlingar


Viktiga takeaways

  • I december 2020 stämde SEC Ripple och hävdade att företagets XRP-försäljning utgjorde ett oregistrerat värdepapperserbjudande.
  • Nyligen fick Ripple åtkomst till vissa SEC-dokument.
  • SEC hävdar dock att Ripple har bett om mer information än vad det är lagligt tillåtet att få.

Dela den här artikeln

SEC har anklagat Ripple för trakasserier och hävdat att den har begärt fler dokument än rättsligt nödvändigt. Detta markerar den senaste utvecklingen i ett ärende om XRP: s regleringsstatus.

SEC Tävlingar Ripples ytterligare förfrågningar

Tidigare beviljade domstolar Ripple tillgång till vissa dokument från US Securities and Exchange Commission (SEC).

Den ordern skulle ha krävt SEC att söka i vissa e-postmeddelanden för information. Det ombads specifikt att söka efter information relaterad till 19 vårdnadshavare och tre kryptovalutor (BTC, ETH och XRP).

SEC har dock nu försökt blockera Ripple från att komma åt vissa dokument med motiveringen att Ripple söker information utöver vad det ursprungliga beslutet berörde.

SEC säger att Ripple har presenterat en “tvättlista” med dokumentförfrågningar, varav några var samma e-postmeddelanden som SEC inte behövde producera enligt domstolsbeslutet.

Specifikt bad Ripple SEC att söka efter personliga enheter och korrespondenser för SEC-anställda för data relaterade till ärendet. SEC säger också att Ripple pressade på det för att inkludera uppgifter om en 20-depå som inte ingår i det ursprungliga beslutet.

SEC har dragit slutsatsen att Ripple “försöker ignorera begränsningarna för [the court order] och att hyra SEC i obestämda upptäcktstvister och … granskning av dokument. ”

Det återstår att se om SEC: s anklagelser kommer att hålla kvar i domstol, eller om domstolar kommer att stå vid Ripple igen.

Ripple vägrar att bosätta sig

Sedan SEC lämnade in sina anklagelser mot Ripple i december 2020 har Ripple vägrat att bosätta sig med tillsynsmyndigheten. Istället syftar det till att bestrida SEC: s anklagelser om att dess pågående försäljning av XRP-token utgör ett oregistrerat värdepapperserbjudande.

I en annan ny utveckling blockerades SEC från åtkomst till Ripple-anställdas bankposter, en mindre seger för kryptoföretaget.

Varje part står dock tydligt på sin plats, vilket betyder att fallet sannolikt inte kommer att nå en överenskommelse snart.

Optimistiska uppskattningar tyder på att fallet kan avslutas i slutet av 2021. Mindre optimistiska uppskattningar tyder på att fallet kan avslutas 2023 om någon av sidorna överklagar resultaten.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins och innehade inte XRP.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Proxy Bitcoin-ETF: er i US Killing Grayscale Premium

Bitcoinguide

Storbritannien skulle kunna skapa en digital valutatask

Bitcoinguide

Ethereum skjuter svaga händer, återupptar upptrenden till 2600 dollar

Bitcoinguide