Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Sällsynta Beeple NFTs Säljs för $ 7, värderade till sex siffror timmar senare


Viktiga takeaways

  • Beeple släppte två “Everydays” -stycken i en utgåva av 7 genom MakersPlace förra veckan. De såldes för endast $ 7.
  • Pjäserna har beordrat stora summor på sekundärmarknaden, med en som redan säljs för 158 ETH.
  • Eftersom NFT-utrymmet väcker mer intresse har Beeples arbete värderats till en hög premie.

Dela den här artikeln

Två begränsade upplagor av Beeple som släpptes förra veckan har värderats till en premie på upp till 50 000 gånger på sekundärmarknaden.

$ 7 NFT säljer för sex siffror

Beeple organiserade två överraskningsdroppar genom MakersPlace, samma marknadsplats som arrangerade hans historiska Christies försäljning, förra veckan. Varje bit släpptes i en upplaga på sju och kostade 7 dollar. Väntande köpare var tvungna att gå in i tombola inom några minuter för att vara berättigade att köpa bitarna.

Den första utlottningen, som hände tidigt på onsdagen, gick i 30 minuter. Ett annat stycke såldes på lördag med ett tidsfönster på bara 21 minuter att komma in på.

Båda delarna ingår i Beeples nu berömda “Everydays” -projekt, där han skapat ett nytt konstverk dagligen sedan maj 2007.

Trots den korta tidsramen fanns det mer än 16 000 bidrag över de två lotterierna. Vinnarna hade då 24 timmar på sig att köpa $ 7.

Sedan försäljningen avslutades har bitarna nått sexsiffriga värderingar på sekundärmarknaden.

En utgåva av “ILLUMINATED PATH”, onsdagens release, såldes för 158 ETH igår kväll. Det är drygt 266 000 dollar till dagens priser.

Flera andra vinnare sa att de hade fått sexsiffriga erbjudanden efter att ha köpt bitarna. En Twitter-användare, som också släpper NFT under aliaset Corrosive, sa att någon privat hade erbjudit dem 350 000 $ för den senaste biten, med titeln “TRILL KILL”, inom en timme efter att auktionen stängdes. “Det här kan verkligen förändra livet för mig”, skrev de.

De gick på säga att de hade fått flera erbjudanden “ganska djupt in i de sex siffrorna.”

Många av utgåvorna har fått erbjudanden som överstiger prislappen på $ 7, även om $ 350 000 är det högsta kända budet hittills.

Beeples NFT Rise

Även om det är oöverträffat med praktiskt taget någon annan tillgång eller konstverk globalt är 50 000 gånger returer mindre överraskande idag med tanke på Beeples senaste uppstigning. Den digitala konstnären, riktiga namnet Mike Winkelmann, har hyllats som ett lysande ljus från NFT-rörelsen de senaste månaderna, inte minst tack vare hans historiska Christies försäljning i februari.

Hans “Everydays: The First 5,000 Days” -stycket såldes för 69,34 miljoner dollar, vilket chockade konst- och kryptovärlderna på en gång. Försäljningen gör Beeple till den tredje mest värdefulla levande konstnären som säljer i en auktion. Det rapporterades i stor utsträckning i vanliga medier, vilket ledde till mycket skepsis över värdet av en “tokeniserad .jpeg.”

Beeple är förmodligen den mest framgångsrika digitalartisten som har gjort sig ett namn från att tokenisera sitt arbete på Ethereum. Förutom Christies försäljning har flera andra sällsynta bitar av honom sålts för miljontals dollar de senaste veckorna. ”OCEAN FRONT,” släpptes som en del av Open Earth Foundation Auktion av CarbonDrop, såldes för 6 miljoner dollar på tisdag.

TRON-grundaren Justin Sun, som överträffades snävt i Beeples Christies auktion under de sista sekunderna, köpte biten.

Genom att skapa icke-fungibla tokens på blockchain har Beeple och andra digitala artister funnit att de nu kan tilldela bevisbart brist och ägande till sitt arbete. Medan vissa har ifrågasatt värdet av NFT och deras miljöpåverkan, har rymden fått enorm fart i år.

Många musiker har anammat formatet, medan sällsynta “OG” NFT-filer som CryptoPunks har blivit mycket eftertraktade de senaste månaderna.

Med tanke på prisspekulationen som vissa NFT har lockat, har kritiker pekat på en möjlig bubbla. Ändå verkar marknaden för närvarande tro att Beeples verk är något av den mest värdefulla konsten på planeten.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Filippinska spelare kan göra Triple till lägsta lön för att spela Crypto-spel

Bitcoinguide

Cream Finance, PancakeSwap webbplatser komprometterade

Bitcoinguide

Charlie Lees Litecoin NFT är nu värt nästan $ 2000, trots sina egna önskemål

Bitcoinguide