Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Sålde Tesla verkligen Bitcoin? Intäktsrapport visar ljus


Tesla lade till Bitcoin i företagskassan redan i februari ansågs vara en böjpunkt för kryptovalutan. Ett större företag som antog BTC i sin balansräkning verkade som ett tecken på att BTC har gått mainstream.

VD och “Technoking of Tesla” Elon Musk var tydligen övertygad av MicroStrategys VD Michael Saylor att följa en liknande finansstrategi och införliva BTC i sin balansräkning. Teslas senaste resultatrapport för första kvartalet visar dock att biltillverkaren har följt en egen strategi.

Företaget tillkännagav ett BTC-köp på 1,5 miljarder dollar. Deras resultatrapport visar att Tesla sålde en del. Minst 9% av sin BTC, enligt dokumentet, gjorde Tesla en vinst på 272 miljoner dollar. Företaget innehar fortfarande cirka 2,6 miljarder dollar i kryptovalutan. Företaget avslöjade följande:

År mot år motverkades positiva effekter från volymtillväxt, tillväxt av regulatoriska kreditintäkter, förbättring av bruttomarginalen som drivs av ytterligare produktkostnadssänkningar och försäljning av Bitcoin (101 MUSD positiv påverkan, netto efter relaterade nedskrivningar, inom omstrukturering & övrigt) en lägre ASP, ökad SBC, ytterligare leveranskedjekostnader, FoU-investeringar och andra poster.

Bitcoins prestanda tar en hit efter Teslas avslöjande

Efter att ha visat tecken på återhämtning under den senaste dagen. Bitcoin verkar reagera negativt på Teslas rapport. När företaget tillkännagav sitt BTC-köp gick kryptovalutan från det höga intervallet till $ 38.000 till $ 53.000.

Som näringsidkaren Luke Martin rapporterade den 8 februarith, när Teslas köp gjordes offentligt, har Bitcoin sitt ”största ljus i historien”. Kryptovalutan gick från en lägsta till $ 38 058 till en högsta på $ 46 929 med en $ 8 871 ökning på mindre än 24 timmar. Martin sa följande i rapporten:

Bitcoin-priset är fortfarande högre än där Elon kom in. Det spelar ingen roll om han säljer 10% av sin stack. Det kommer att finnas företagsvalar som Saylor som håller för evigt och valar som Elon som säljer på en dubbel. Det är fortfarande hausse att den här nya typen av köpare alls är här.

Andra medlemmar i kryptosamhället tror att Tesla “handlar” Bitcoin och kan skapa försäljningstryck på marknaden. Advokat Collins Belton sa att Tesla fortfarande måste följa en förvaltningsplan för företagets finanser.

Enligt experten kan företaget ha åtaganden och måste fortfarande hålla sig till en investeringspolicy. Därför måste Teslas finansavdelning fortfarande uppnå ”vissa mål” som tar hänsyn till BTC: s volatilitet. Belton Lagt till:

De kan förlora hoppet, men jag är ganska skeptisk att de skulle ha gått igenom så mycket juridisk omsorg för att omedelbart vända några månader senare.

BTC handlas till 53,396 $ med 12,5% vinst i det dagliga diagrammet. I vecko- och månadsdiagrammet visar BTC en 3% respektive 5% förlust. Börsvärdet är 998 miljarder dollar.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC med måttliga vinster i det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Source link

Related posts

Bitmain avslöjar ny Antminer E9 Ethereum Miner, ASIC Device Commands 3 GH / s Hashrate – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Uniswap (UNI), Compound (COMP), andra DeFi-mynt glider ned

Bitcoinguide

Hur Verasity’s Proof of View (PoV) beviljas ett amerikanskt patent och stoppar falska åsikter

Bitcoinguide