Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

SafeMoon kraschar tillbaka till verkligheten efter kosmisk hype-storm


Under den senaste helgen fick SafeMoon uppmärksamhet från kryptoinvesterare och entusiaster efter att den fick över 99%. Den 20 april steg token snabbt till sin högsta nivå och satte sig till ett börskurs på $ 0,000013, enligt data från CoinMarketCap.

DeFi-token grundades av John Mating i syfte att kringgå bankutlåning och etablera ett peer-to-peer-nätverk. Sedan lanseringen har token varit samtalet om kryptosamhället eftersom det belönar investerare som köper och innehar det.

Det är en kryptovaluta i Binance Smart Chain som började med ett lågt marknadsvärde på cirka 50 000 dollar. Priset och börsvärdet för SafeMoon gick paraboliskt efter ökande popularitet på TikTok.

På bara tre veckor växte myntet 2 200%. Innan det inte gjorde det.

Ett seismiskt krasch

Det paraboliska mötet slutade snabbt drastiskt på torsdag morgon när den digitala token förlorade en chockerande mängd värde. Token förlorade ungefär två tredjedelar av sitt marknadsvärde på bara en timme och sjönk från en hel del $ 0,000015 till $ 0,000005.

Relaterad läsning | De två signalerna som säger att Dogecoin-innehavare är i “Much Ow”

Pseudonym kryptoanalytiker, The Cryptonomist, noterade nedgången på Twitter:

Teamet bakom SafeMoon verkade erkänna den massiva stupet. Protokollets officiella Twitter-konto skrev: “Vem sa att det inte skulle bli turbulens” och tillade att investerare bör fortsätta att hålla. Många investerare verkade vara positiva i kommentarerna och skickade en drivande raket för att sluta stämma för att fortsätta hålla.

SafeMoon-priset har sedan återhämtat sig något för att handlas till 0,00000504 USD per data från CoinMarketCap.

safemoon

This definitely doesn't look safe for liftoff | Source: SAFEMOONBNB on TradingView.com

Doge Rival eller UnSafeMoon?

Handlare har betonat den massiva volatiliteten hos SafeMoon trots relativt högre likviditet jämfört med andra polletter som inte är noterade på större börser. Liksom DOGE hoppas den nyligen lanserade token, som har en helt utspädd marknadsvärde på 4,3 miljarder dollar, att driva sitt värde “till månen.”

Söt i öronen, SafeMoon-teamet meddelade tidigare att asiatiska börser frågade att lista protokollet på sina plattformar. Laget sa:

“SAFEMOON översvämmas för närvarande av börserbjudanden, en stor asiatisk börs tillkännages omedelbart … detta kommer att göra det möjligt för asiatiska samhällen att förvärva Safemoon, börsen har $ 857 MILJON 24 timmars handelsvolym och är den 36: e STÖRSTA i världen.”

Betoningen på att SafeMoon inte ska kunna hålla ett tjurrally har upprepats av många analytiker.

Relaterad läsning | MoonSafe Code Audit visar misstänkta avvikelser, bedrägeri bekräftat?

Luke Martin, en välkänd kryptovalutahandlare, beskrev också prisutvecklingen för token som ”unSAFEMOON” efter att den sjönk 65% på kort tid den 22 april.

Faktum är att många finansanalytiker har varnat för att köpa myntet. Att säga att tjurrallyns ohållbarhet kommer att få symbolen att falla massivt på utbyten.

Laith Khalaf, en finansanalytiker på värdepappersföretaget AJ Bell, varnade kryptoanvändare som vill köpa den nyligen lanserade token att det kan vara en riskabel satsning. Han noterade att pushen att köpa kommer från spekulativa handlare som hoppas kunna tjäna pengar på prishöjningar snarare än att använda myntet som ett bytesmedel.

För närvarande är det oklart om SafeMoon verkligen är säkert eller om det är ett pyramidschema som maskerar som en symbol. Liksom alla digitala tillgångar finns det dock många risker.

Featured image from Pixabay, Charts from TradingView.com

Source link

Related posts

Studien hittar kryptovalutabedrägerier ökade 40% 2020, prognoser en ökning med 75% år 2021 – Säkerhet Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum (ETH / USD) faller 26% från Historic High; Vad kommer härnäst?

Bitcoinguide

Sällsynta Crypto-kran och DeFi-appar lanseras på xDai Chain – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide