Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Så här kommer Cardanos första DEX att försöka störa DeFi


När Hard Fork Combinator (HFC) “Alonzo” närmar sig, växer fler DeFi-projekt fram för Cardano. För några dagar sedan sa Input-Output Global (IOG) marknads- och kommunikationschef, Tim Harrison, att det finns ett ”stort” intresse från utvecklare gentemot plattformen och dess smarta kontraktsfunktioner.

I den meningen lanserar ett team av utvecklare som leds av Ryan Morrison från Quant Digital Cardax. Ett projekt tänkt att vara Cardanos första decentraliserade utbyte. Enligt en officiell post söker projektet 50 000 dollar för att finansiera utvecklingen av Cardax. Förslaget har gjorts via Cardanos Project Catalyst Fund 4.

Morrison är en poolpooloperatör i detta nätverk med bakgrund i marknadsföring. Hans team bildas av “kryptoentusiaster” med erfarenhet av att arbeta på projekt som Celsius, Open Ocean och Bitcoin EU, per den officiella posten. De har planerat att bygga en DEX med följande egenskaper:

Cardax är ett decentraliserat börs som drivs av EAMM-protokollet (Extended Automated Market Maker). Det syftar till att tillhandahålla likviditet till projekt som utfärdar inbyggda tokens på Cardano. (…) som förde inbyggda tokens och stöd för flera tillgångar till Cardano, finns det ett ökat behov av att utveckla en native exchange.

Cardanos första DEX-färdplan och funktioner

Teamet bakom Cardax försöker möta några av “utmaningarna och luckorna” för Cardano och dess ekosystem. På det sättet försöker de också öka plattformens företagsanvändningsfall och öka antagandet inom DeFi-sektorn.

Projektet kommer att utveckla sju viktiga funktioner: stöd för alla Cardano-inbyggda token, introducerade med tidigare HFC-händelser, Allegra och Mary; ge likviditetsleverantörer kapacitet att erhålla avgifter som tas ut på DEX, utnyttja EAMM-protokollet för likviditetskänslig automatiserad prissättning; förmågan att handla med ADA och andra inbyggda tokens via Yoroi-plånboken; handel med enstaka transaktioner och överföringar av enstaka transaktioner.

Projektet kommer att ha sex utvecklingsfaser. Dessa kommer att bestå av skapandet av användargränssnittet, användarupplevelse, systemlogiken och “måste-ha-funktioner”, till säkerhet, backend, protokoll och en sista fas för testning och utveckling. Lagen tillade:

Den begärda budgeten i fond 4 ($ 50 000) täcker genomförandekostnaderna för projektets fas 1. Som beskrivs ovan kommer denna fas att fokusera på systemarkitekturen och UI / UX för Cardax.

Till skillnad från centraliserade börser och dess framtida konkurrens inom DeFi-sektorn, kommer Cardax att försöka utnyttja en modell med en orderbok och en automatiserad market maker (AMM). Användare kommer att kunna dra nytta av den dubbla modellen. DEX gör det möjligt för dem att vara marknadsskapare med minimal glidning och risk för permanent förlust. Cardax-teamet sa:

Med det ökande antagandet av Cardano och pågående initiativ för att stödja DeFi kommer en Cardano-baserad DEX att fungera som en viktig och kraftfull handelsplats i ekosystemet.

ADA handlas till $ 1,21 med sidorörelser i timdiagrammet och en nedåtgående trend på högre tidsramar efter den allmänna känslan på kryptomarknaden.

Cardano ADA ADAUSDT22
ADA följer det allmänna sentimentet på marknaden i det dagliga diagrammet. Källa: ADAUSDT TradingviewSource link

Related posts

Bitcoin-saldon på börser dränerar, ledande plattformar Se $ 10 miljarder i BTC dras tillbaka på fyra månader – Utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide

American News Magazine Dags att acceptera krypto för prenumerationer, fasta auktioner 3 NFT-omslag – Bitcoin News

Bitcoinguide

Sydkoreanska kryptotransaktioner styr i genomsnitt 7 miljarder dollar per dag på inhemska börser – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide