Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ryska medierna ber om kryptodonationer efter att ha blivit märkta ‘utländska agenter’ av Kreml – Nyheter Bitcoin News


Ryska myndigheter har nyligen märkt en av de ledande oberoende medierna i landet som en “utländsk agent”. En sådan manöver fick Meduza att starta en fiat- och kryptosamling för att överleva konsekvenserna av märkning.

Fonden accepterar donationer i Bitcoin, Ethereum och Binance Coin

Enligt ett redaktionellt uttalande från försäljningsstället lade det ryska justitieministeriet Meduza till den 23 april i sin “utländska agent” -medielista. Det innebär att varje nyhetsartikel eller socialt inlägg de gör ska åtföljas av ett meddelande som meddelar sina läsare om dess nya status.

Emellertid säger Meduza-teamet att Kreml anser dem som en “statens fiende” med sådan märkning. Det kommer att göra de journalistiska rutinerna mer komplicerade, som att leta efter källor eller rapportera nyheter, tillade uttalandet.

Därefter avbröt annonsörerna sina affärsförbindelser med nyhetsutbudet, vilket minskade ett ekonomiskt flöde som håller sig vid liv till uttaget, och de förväntar sig en ytterligare förlust av ”ett betydande antal av våra annonsörer under de kommande veckorna.

Med detta sagt meddelade Ivan Kolpakov, chefredaktör för Meduza, lanseringen av en insamling för att acceptera donationer via bankkortbetalningar, Paypal eller digitala valutor som bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och binance-mynt (BNB) .

Enligt lagstiftningen om “utländsk agent” som antogs 2012 kräver Ryssland att icke-statliga organisationer som får “utländskt bistånd” och som är “engagerade i politisk verksamhet” ska registreras med en sådan märkning, samt att de granskas av myndigheterna, inklusive deras ekonomiska verksamhet. .

Meduza var på topp 10 mest citerade rysktalande internetkällor 2020.

Kan journalister betalas i kryptovalutor för att kringgå framtida sanktioner?

Men det kan finnas farligare konsekvenser när det gäller finansiering av media. Faktum är att redaktionella uttalanden påpekade följande när det gäller journalisternas ersättningar efter beteckningen ”utländsk agent” som beviljats ​​Meduza:

(…) författarna som får löner från Meduza riskerar nu att utses till enskilda utländska agenter. Om detta skulle hända (och det redan finns prejudikat) skulle de tvingas rapportera alla sina inkomster och utgifter till Rysslands justitieministerium, precis som Meduza nu är skyldigt att göra. Eventuella rapporteringsfel kan leda till böter och till och med brott och fängelse, vilket gör det lättare än någonsin att utöva press på våra reportrar.

Emellertid nämnde inte uttaget ytterligare planer för hur de kommer att fortsätta, förutom att inrätta fonden.

Vad tycker du om kryptoinsamlingar som hjälper media som en alternativ inkomstkälla? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Marknadsvärde för börsemitterade tokens överstiger 43 miljarder dollar, Binances BNB-token ökar 150% – Börser Bitcoin News

Bitcoinguide

Den äldsta amerikanska banken BNY Mellon sätter upp kryptoenhet för att erbjuda Bitcoin-tjänster – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin bryter över 57 000 dollar i slutet av april fortsätter Altcoins att samlas

Bitcoinguide