Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ryska domstolen beslutar om att gruvföretaget Cryptouniverse ska möta ny rättegång mot bedrägeri – Mining Bitcoin News


Ett stort ryskt gruvföretag står inför juridiska problem i St Petersburg, eftersom tre personer anklagar företaget för bedrägeri. Cryptouniverse kommer nu att ställas inför en rättegång efter att en stadsdomstol meddelade ett straffrättsligt beslut under veckan.

En tingsrätt avvisades för att inleda ett brottmål mot företaget 2020

Enligt RBC godtog St Petersburgs domstols överklagande från tre kunder från Cryptouniverse – en bitcoin (BTC) och litecoin (LTC) gruvarbetare som grundades 2018 – och ansåg att fallet skulle gå före en rättegång.

Först kom det rättsliga målet mot företaget till rubrikerna i augusti 2020. Affärsmannen Alexei Burik inledde det rättsliga initiativet, som hävdade att Cryptouniverse påstås ha förskingrat sin kryptoutrustning och hans brytmynt till ett värde av 25 miljoner rubel ($ 340 000).

Vid den tiden avvisade Kuibyshevsky tingsrätt polisens beslut att inleda ett brottmål om bedrägeri, med trioen nu inblandad, efter att gruvföretaget överklagat.

Då Stadsdomstolen i S: t Petersburg godtog de tre personers grund, riktar sig brottmålet till Mikhail Kvasnikov, generaldirektör för Cryptouniverse, som äger cirka 60% av företaget.

Experter som citerats av RBC har sagt att de flesta av de rättsliga fallen mot kryptogruvar, som Cryptouniverse, är relaterade till en plötslig förändring av användningsvillkoren för utrustningen. Sådana förändringar gynnar dock inte alla kunder, säger experterna.

Brister bristen på reglering av den ryska kryptogruvan verksamheten?

Men problemet är djupare än det verkar vara. Fackföreningen för krypto gruvarbetare i Ryssland skyller på de dyra kostnaderna för att installera kryptoregnar i hemmet. Således tvingas människor indirekt att förlita sig på gruvdatacenter.

Enligt Maxim Nikolaev, koordinator för fackföreningen för kryptogruvar i Ryssland, utlöser bristen på reglering i kryptogruvsindustrin på något sätt denna typ av juridiska problem med gruvföretag.

Dessutom öppnar en sådan brist på en rättslig ram dörren för att påverka vinsten hos kryptogruvsföretagens kunder, säger experter.

Vad tycker du om detta rättsfall mot Cryptouniverse? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

DeFi Yield Protocol (DYP) bevittnar massiv tillväxt efter Binance Smart Chain-integration – Sponsrad Bitcoin News

Bitcoinguide

FUN Token Set för potentiell uppåtriktad när Binance lanserar $ 250.000 handel konkurrens

Bitcoinguide

Elon Musk blir ‘Technoking of Tesla’ medan titeln ‘Master of Coin’ går till CFO Zach Kirkhorn – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide