Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ryska anti-penningtvättande organ kommer att övervaka krypto-till-fiat-transaktioner, säger officiell – Reglering Bitcoin News


Herman Neglyad, ställföreträdare för det ryska organet för penningtvätt, Rosfinmonitoring, har sagt att hans organisation kommer att övervaka kryptovalutatransaktioner som innebär omvandling från krypto till fiat. Neglyad gjorde denna uppenbarelse under ett nyligen möte med statsdumakommittén för finansmarknader.

Banker som redan samarbetar

Enligt en rysk nyhetswebbplats, Regnum, får det penningtvättande organet redan samarbete från banker.

“Banker har redan börjat uppmärksamma börsverksamheten, det vill säga när de ser att en operation har kommit efter utbyte av virtuella tillgångar mot hård valuta, har de redan börjat utvärdera dem och faktiskt informera oss om dessa operationer,” sa Neglyad.

Rosfinmonitoring-tjänstemannen tillägger också att hans organisation, tillsammans med landets centralbank, kommer att införa “en separat kod, som skiljer en separat grupp av sådana misstänkta transaktioner, det vill säga för att ytterligare orientera traditionella finansinstitut för detta problem.”

Under tiden följer Neglyads kommentarer om Rysslands avsikt att övervaka krypto till rubel-transaktioner de senaste kommentarerna från landets president, Vladimir Putin. Som rapporterats av Bitcoin.com News har president Putin uttryckt sin oro över vad han kallade “olagliga gränsöverskridande överföringar av kryptovalutor.” Den ryska ledaren tillägger att kriminella element “alltmer använde dessa digitala finansiella tillgångar, och detta motiverade ökad övervakning.”

Rysslands push för att reglera kryptovalutor

Under de senaste åren har den ryska nationalstaten brottats med frågan om hur man reglerar kryptovalutanvändning i landet. I september 2020 föreslog landet hårda påföljder för individer som inte avslöjar kryptokurrencyinnehav över ett visst tröskelvärde. I februari 2021 rapporterade Bitcoin.com News att ett lagförslag som erkände kryptovalutor som fastigheten hade avancerat i det ryska parlamentet.

Under tiden är det inte klart om Neglyads kommentarer är kopplade till president Putins tidigare kommentarer. Regnum-rapporten säger dock att statsdumakommitténs möte där Neglyad talade hade hållits “som förberedelse för den ryska regeringens rapport.”

Vilka är dina åsikter om Rosfinmonitors förslag att övervaka kryptovalutor? Du kan dela dina tankar i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

USA: s domstol avvisar SEC: s försök att blockera XRP-innehavarnas rörelse att ingripa i krusningsrättegång – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

XRP träffar flera veckor högt som fokusförskjutningar på Tit-for-Tat-rättegång mot SEC

Bitcoinguide

Ethereum sätter ny ATH, varför ETH kan samlas över 2200 dollar

Bitcoinguide