Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Robinhood lider av avbrott när Dogecoin ökar, tillsynsmyndigheter söker förbud


Viktiga takeaways

  • Robinhood stoppade kort sina tjänster för kryptohandel i går kväll under en period då Dogecoin steg.
  • Klagomål har strömmat in på Robinhoods Twitter-flöde.
  • Den populära handelsappen har haft en turbulent vecka efter att tillsynsmyndigheter gjort åtgärder för att förbjuda appen från att fungera i Massachusetts.

Dela den här artikeln

Ytterligare en krasch och ett eventuellt Massachusettsförbud stavar fler dåliga nyheter för Robinhood.

Robinhood lider av avbrott

Robinhood-teamet meddelade frågan på Twitter igår kväll. “Vi har för närvarande problem med kryptohandel”, lästes en kort anteckning.

Det följde sedan upp med att säga att kryptohandeln hade “delvis återställts.”

Inläggen möttes med ett hav av klagomål från Robinhood-kunder. Många anklagade appen för att agera i ond tro.

“Ni upplever problem varje gång” bönderna “börjar tjäna pengar, va?” en Twitter-användare som heter Trent Westcamp skrev. “Visst som helvete inte har några problem att ta det från alla.”

“’Frågor'” aka eftersom DOGE är i rally-läge vill vi inte att folk ska handla, “en annan användare Lagt till.

Dogecoin ökade igår kväll efter en veckolång rally som betydligt överträffade resten av kryptovalutamarknaden. Den ökade med 376% under den senaste veckan och handlades till cirka 0,36 USD vid publicering.

Robinhood stöder Dogecoin och riktar sina tjänster på marknaden för investerare i detaljhandeln. Dess slutsats är “demokratisering av ekonomi för alla.”

Dogecoin har varit ett populärt val av kryptovaluta bland detaljhandelsmarknaden i år, tack vare inte minst det drama som började med GameStop i januari. Ledd av en grupp handlare på / r / wallstreetbets subreddit pumpade detaljhandelsinvestorer minnesvärt GME-aktier 1 900% som en del av en kort press mot flera hedgefonder. De riktade sedan sin uppmärksamhet mot andra tillgångar, inklusive Dogecoin och silver.

Händelserna skapade kaos över marknaderna, med vissa som gick sämre än andra. Robinhood kritiserades starkt mitt i kaoset efter att det stoppade handeln med flera tillgångar, inklusive Dogecoin.

Efter händelsen samlade Robinhood upp 2,4 miljarder dollar för att täcka clearingcentralens säkerhet (Robinhood hävdade att en säkerhetskris var anledningen till att den var tvungen att avbryta handeln vid den tiden).

Handelsapp kolliderar med tillsynsmyndigheter

Svaret på gårdagens avbrott är inte den enda gången Robinhood har blivit utsatt för den här veckan. På torsdag avslöjades att Massachusetts Securities Division hade utfärdat ett klagomål för att återkalla företagets licens.

I ett uttalande sa divisionschefen William Galvin att Robinhood hade misslyckats med att ta hand om sina kunder på ett ansvarsfullt sätt. Robinhood hade engagerat sig i “aggressivt framkallande och lockande handel”, inklusive kunder “med liten eller ingen investeringserfarenhet,” sa han.

Om den godkändes skulle regeln hindra Robinhood från att verka i Massachusetts, vilket potentiellt skulle kunna blockera miljontals kunder.

Robinhood svarade genom att väcka talan för att blockera förvaltningsregeln som skulle göra mäklare ansvariga för sina kunders intressen. I ett blogginlägg sa Robinhood att regeln var en attack mot dess grundläggande principer. Det stod:

”Klagomålet återspeglar det gamla sättet att tänka: Att nya, yngre och mer varierande investerare inte har någon plats på marknaderna. Genom att försöka blockera Robinhood försöker divisionen få tillbaka sina invånare i tiden och återinföra de ekonomiska hinder som Robinhood grundades för att bryta ner. ”

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Kings of Leon Bag $ 1,4 miljoner i Ethereum NFT-auktion

Bitcoinguide

CMS, Alameda Research Among Investors in DeFi Protocol Alchemix

Bitcoinguide

Eminem ansluter sig till The Weeknd, Grimes, samlar in $ 1,78 miljoner från den första NFT-samlingen

Bitcoinguide