Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Robinhood Expanding Crypto Services, Slams Coinbase


Viktiga takeaways

  • Robinhood kommer att lägga till mer kryptopersonal och eventuellt notera fler mynt.
  • VD Vlad Tenev erkände att företaget tappade förtroende för att avnotera GME och DOGE.
  • Tenev var undvikande när han svarade på frågor i sitt senatvittnesmål.

Dela den här artikeln

Robinhoods VD Vlad Tenev meddelade att företaget skulle lista fler kryptovalutor och anställa extra kryptopersonal. Expansionen kommer i kölvattnet av en stor kontrovers kring företagets avnotering av olika “meme-lager”, vilket leder till anklagelser om Wall Street-samverkan.

Robinhood avslöjar Crypto Ambitions

I en video som publicerades på torsdag sa Tenev att företaget arbetar med sina plånboksfunktioner och överväger nya myntlistor.

”Så mycket som folk buggar mig på det på sociala medier, jag buggar vårt kryptoteam och våra mjukvaruutvecklare. Vi ska försöka få det gjort så snabbt som möjligt. Och vi får se. Vi kan lägga till några nya mynt på vägen, säger Tenev.

Tenev tillade att företaget skulle anställa ett “ton” kryptopersonal och gjorde uttalanden för att kritisera Coinbase och andra kryptobörser.

“En sak som vi antagligen inte gör lika bra för att kommunicera till kunderna är hur kostnadseffektivt vårt erbjudande är”, sa Tenev. “Om du handlar på Coinbase eller några av dessa andra slags mindre kläder betalar du 1%, 2%, ännu mer.”

VD adresserade öppet förlusten av förtroende som företaget har lidit på grund av avnotering av GME-aktien och andra tillgångar under en social media-frenesi som hade pumpat priser.

I januari märkte medlemmar av Reddits WallStreetBets-community att olika hedgefonder var överexponerade för sina korta positioner för GameStop-aktier och genomförde en kort pressning, vilket resulterade i likvidationer för miljarder dollar för Wall Street-institutioner. En hedgefond, Melvin Capital, var tvungen att räddas av Citadel för 2 miljarder dollar.

GME-pumpen markerade första gången detaljhandlare hade lyckats slå Wall Street, och Robinhoods GME-avnotering resulterade i upprördhet i hela handelssamhället. Robinhood stängde många långa positioner utan handlares tillstånd, vilket resulterade i förlorade medel och anklagelser om korruption och samarbete med Robinhoods Wall Street-partners.

Företaget stoppade också all kryptohandel på höjden av en köproska som ansporades av offentliga personer, inklusive Elon Musk. Åtgärden möttes återigen med upprördhet bland detaljhandlare. Emellertid lade Robinhood fortfarande till 3 miljoner nya kryptoanvändare i februari.

Tenev kallades för att vittna framför den amerikanska senaten och vägrade att svara på frågor kring potentiella falskheter som han hade berättat för media angående likviditetsproblem och hans skäl för att stoppa kryptohandel.

I den senaste videon erkände han den anseende som Robinhood hade lidit och hävdade “vi gör så mycket vi kan för att få den sanna historien där ute.”

Utlämnande: I skrivande stund höll författaren Bitcoin

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

ZKSwap Decentralized Exchange Live på Ethereum Layer 2

Bitcoinguide

Cardano utökar inflytande i Afrika och väcker nytt intresse för ADA

Bitcoinguide

Hur denna miljonärekonom handlar om kryptoprognosmarknader

Bitcoinguide