Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

RippleXs Monica Long om hållbarhet i Blockchain & Crypto: Intervju


Nu när Teslas 1,5 miljarder dollar BTC-köp har fört Bitcoin in i rampljuset igen har en rad rubriker om Bitcoin följt, varav många tar hänsyn till Bitcoins massiva energiförbrukning.

Faktum är att många av dessa rubriker påpekar att Bitcoin-nätverkets koldioxidavtryck är jämförbart med energiförbrukningen i vissa länder. Senast har BTC: s koldioxidavtryck jämförts med bland annat Nya Zeeland, Schweiz och Nederländerna.

Finance Magnates satte sig ner med Monica Long, chef för RippleX, för att diskutera hållbarhet inom blockchain och kryptoindustrin, samt Ripples initiativ att bli koldioxidneutralt 2030.

Detta är ett utdrag som har redigerats för tydlighet och längd. För att höra Finance Magnates fullständiga intervju med Monica Long, besök oss på Soundcloud eller Youtube.

Vad är RippleX?

Monica förklarade att “RippleX är en del av Ripple, ett företag i krypto- och blockchain-utrymmet som arbetar för att göra betalningar mer tillgängliga och öppna globalt.”

Hur passar RippleX in i Ripples mångsidiga affärsmodell? “Det vi gör på RippleX är att möjliggöra och stödja utvecklargemenskapen kring XRP och XRP-huvudboken, som innehåller allt från att bygga verktyg och SDK för att stödja deras användningsfall, samt att utveckla program och annan supportinfrastruktur för dem.”

Vi frågade Monica om Ripples beslut om att bli koldioxidneutralt nyligen 2030. ”Det som förde oss till det åtagandet handlade egentligen om att öppna våra ögon och förstå omfattningen av koldioxidutsläppets koldioxidutsläpp.”

Monica Long, VD för RippleX.

Ett “Parisavtal” för Crypto?

“När man tittar på krypto bredare är den dominerande metoden för transaktionsbekräftelse gruvdrift”, sa Monica. Detta är en del av Proof-of-Work-algoritmerna som används för att driva Bitcoin-nätverket liksom ett antal andra populära kryptovalutanätverk.

”Gruvdrift är verkligen energikrävande”, förklarade Monica. “Det som fick oss att göra ett åtagande och leda i detta utrymme är förståelsen att eftersom kryptovaluta verkligen blir pengarnas framtid, kommer denna fråga om koldioxidutsläpp från system som gruvdrift bara att öka mer och mer.”

”Och så, vi ville ta ledningen när det gäller åtagandet att vara koldioxidneutrala”, säger Monica, “men också att föra industrin med; vi vill samarbeta med andra om detta, och därför har vi också arbetat med Rocky Mountain Institute och stiftelsen energi för att utveckla ett öppen källkodsverktyg där andra blockkedjor också kan förbinda sig att avkolna och vidta åtgärder, lite som ett “Paris” Avtal ”för blockchain-utrymmet.

Koldioxidavtrycket av en enda Bitcoin-transaktion kan vara högre än att bränna en hel tank bensin

Monica sa att det viktigaste steget framåt är att skapa en väg för andra företag i branschen att börja prata om hållbarhet inom blockchain: “Jag tror att det första steget är att prata om det”, sa hon. “Det är bra att vi börjar se ett ljus skina på vad problemet är genom medieuppmärksamhet.”

“2020 var ett stort år för krypto i allmänhet,” sa Monica. ”Bara Bitcoin växte fyra gånger över i sitt marknadsvärde, och därmed fördubblades gruvdriften förra året. För att sätta klimatpåverkan av gruvdrift i perspektiv förbrukar gruvdrift för närvarande cirka 0,05% av den globala energiförbrukningen. ”

”För att få ner det till en” per Bitcoin-transaktionsnivå ”motsvarar det just nu att man bränner cirka 75 liter gas [to send one Bitcoin transaction], ”Förklarade Monica.

Naturligtvis debatteras den exakta miljöpåverkan av att skicka en BTC-transaktion (eller Bitcoin-nätverket som helhet): vissa uppskattningar har visat att miljöpåverkan av en Bitcoin-transaktion är närmare 35 liter gas. Faktum är fortfarande att eftersom Bitcoin är en energiintensiv enhet, och när den växer, kommer den att bli ännu mer energisug.

“Det som är fantastiskt är att Bitcoin verkligen nådde ett” vattendrag “ögonblick förra året med att institutionell adoption tog fart,” sa Monica. “Vi såg företag som Paypal och Square, liksom stora företag som MicroStrategy, och några riktigt stora fonder som går in i Bitcoin, Tesla är naturligtvis den största rubriken just detta år.”

”Det första steget är att ha en konversation om det: Låt oss inse det [Sustainability] Är ett problem ”för Crypto

”Den här typen av” tippning of the scales ”som orsakats av institutionell adoption har varit bra för industrin på många sätt. Men “det betyder att det finns en större stress på hashhastigheten och mängden energi som behövs för att bryta Bitcoin”, sa Monica.

Föreslagna artiklar

FBS lade till aktier i FBS Trader App Gå till artikeln >>

“Så det första steget är att ha en konversation om det: låt oss inse att det är ett problem, att vi alla har det bättre om vi tar itu med det nu”, sa Monica. ”Crypto är ett mycket innovativt teknikutrymme, så vi kan lösa detta problem tillsammans. Låt oss gå före det så att vi inte behöver lösa det senare ”, vilket har varit fallet i ett antal andra branscher, inklusive bilindustrin.

Detta kommer att bli allt viktigare eftersom tillsynsmyndigheter över hela världen fokuserar på förebyggande av klimatförändringar. I USA har Biden-administrationen satt klimatförändringarna i spetsen för många av sina politiska initiativ. någon annanstans i världen ökar regeringarna också mot klimatkrisen.

Monica förklarade att när de olika grenarna av Ripple och XRP fortsätter att expandera kan hållbarhet spela en allt viktigare roll hos tillsynsmyndigheter: ”Det finns en ny administration i USA och i andra geografiska områden runt om i världen. Klimatet stiger på listan över vad de vill ta itu med genom politiken. ”

“Finansindustrin och kryptoindustrin måste också följa policyn, vilket jag tror definitivt kommer att komma in i bilden nästa år.”

”Vi inom finansbranschen måste spela vår roll för att tjäna detta bredare globala initiativ runt Paris [Climate] Avtal.”

Vad har Ripple gjort för att göra sin egen verksamhet som företag och XRP koldioxidneutralt?

Monica förklarade att XRP-nätverket redan är betydligt mindre energiintensivt än Bitcoin-nätverket: “när du tittar på olika blockchain-system och energiförbrukning, vad det kommer till är vad bekräftelsemetoden är”, sa hon.

“XRP Ledger använder sin egen” smak “av konsensusmekanismen, och den processen är verkligen energiljus. Så det är ungefär 120 000 gånger mer energieffektivt än Proof-of-Work (PoW), och även om du tittar på andra typer av pengar (som fysiska kontanter) är XRP en ”grönare” form av valuta. ”

Dessutom, “Ripple som ett företag har också lovat att vara koldioxidneutralt: vi tittar på vårt företags koldioxidavtryck från våra kontor och människor och all vår infrastruktur och köper koldioxidutjämningar och förnybara energikällor”, sa Monica.

Naturligtvis vidtas åtgärder inom den traditionella finansvärlden för att göra traditionell finansiering “grönare”: till exempel “Visa anställde nyligen en chef för hållbarhetsansvarig och Rocky Mountain Institute har också sammanfört stora banker för att komma överens om att avyttra koldioxidutsläpp. intensiva industrier, och istället kapitalisera i gröna och framtidsindustrier. ”

”Så jag tror att människor vaknar upp till det. De inser att vi inom finansbranschen måste spela vår roll för att tjäna detta bredare globala initiativ runt Paris [Climate] Avtal.”

“Det finns fortfarande en lång väg att gå.”

Medan hållbarhet sannolikt kommer att bli allt viktigare för blockchain-industrin på grund av lagstiftningsinsatser som Parisavtalet de närmaste åren, sa Monica att hållbarhet inte verkar ha varit uppenbar för de flesta kryptoindustriföretag tidigare.

”Det kändes som om vi var där ute framför den; vi hade inte riktigt sett andra komma ut på frågan förra året, sa Monica och nämnde Sello som ett undantag. Sello Sol beskriver sig som en blockchain-baserad plattform “för certifiering och spårbarhet av decentraliserad och offentlig solenergi.”

Men “tidvattnet vänder”, sa Monica. “Elon Musk och Tesla gör ett så stort, djärvt uttalande i framtiden för krypto som en del av sin verksamhet, och självklart är en viktig del av Teslas uppdrag hållbarhet, och som en del av det har antingen Tesla eller Musk individuellt lovat 100 miljoner dollar till en fond för att innovera i detta utrymme om grönare alternativ. “

Verkligen, Space.com rapporterade nyligen att “miljardären SpaceX och Tesla Chief och hans Musk Foundation finansierar ett nytt Carbon Removal X-pris till 100 miljoner dollar – det rikaste incitamentspriset i historien.”

Därför kan Musk potentiellt använda sin plattform för att utveckla initiativ som kan göra Bitcoin och andra kryptovalutor mer energieffektiva.

Men under tiden “det finns fortfarande en lång väg kvar”, sa Monica. “[…] Det finns fortfarande många människor i rymden som inte riktigt är “ombord” med att komma med lösningar för framtiden. Men jag tror att där vi får tidigt grepp med andra företag, förhoppningsvis kan vi bli pekade i rätt riktning. ”

Naturligtvis är hållbarhet inte det enda målet som Ripple arbetar med inom en snar framtid. Dessutom nämnde Monica att RippleNet fortsätter att växa: “Vi fortsätter att bygga det nätverket och det erbjudandet, lansera likviditet på begäran i nya korridorer och öka nätets storlek”, sa hon.

“På RippleX-sidan har vi egentligen precis kommit igång, vårt team bildades i slutet av förra året, och vårt uppdrag är att möjliggöra och stödja en utvecklargrupp kring XRP och XRP Ledger”, sa Monica. “Jag tror att hållbarhetsdelen kommer att locka samvetsgranna utvecklare som bryr sig om att bygga för framtiden och vara medvetna om koldioxidproduktionen från blockchain-industrin.”

Detta är ett utdrag som har redigerats för tydlighet och längd. För att höra Finance Magnates fullständiga intervju med Monica Long, besök oss på Soundcloud eller Youtube.

Source link

Related posts

Ultimate Fintech Awards 2021: The Race Is On

Bitcoinguide

Altcoins tar ett slag när Bitcoin stänger in på $ 50 000: Vad är nästa?

Bitcoinguide

Kryptoplattform NetCents för att erbjuda användare tillgång till DeFi-protokoll genom Vesto »CryptoNinjas

Bitcoinguide