Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ripples XRP träffar en månad högt på utbytesprospektet


Ripples inhemska blockchain-tillgång XRP steg till sin högsta månad på måndagen när handlare kämpade med utsikterna till omnotering på kryptovalutabörser.

Den sjunde största kryptovalutan upplevde en dramatisk nedgång de senaste månaderna efter att US Securities and Exchange väckte talan mot moderbolaget Ripple Labs för sin påstådda roll när det gäller att sälja olagliga värdepapper.

Den rättsliga åtgärden väckte rädsla för att XRP, som fungerar som en uppgörelsestecken ovanpå Ripple blockchain, faktiskt skulle kunna vara säkerhet, vilket fick många amerikanska börser, inklusive OKCoin och Coinbase, att ta bort token från sina handelsplattformar tills vidare. XRP / USD växelkurs föll med mer än 33 procent som svar.

Ändå…

… en utfrågning i fredags väckte förhoppningar om att kryptovalutabörserna säkert skulle kunna återuppta XRP-handel. Ripples advokat Jeremy Hogan avslöjade att domaren Sarah Netburn frågade SEC-advokaten om de personer som sålde XRP följaktligen bedrev försäljning av olagliga värdepapper. Ändå svarade advokaten att endast Ripple och dess högsta medlemsförbund kunde möta granskningen.

”Nu, varför är det väldigt viktigt? Det betyder att börserna som avnoterade XRP för två månader sedan inte bryter mot värdepapperslagar om de omlistade XRP för försäljning och började sälja det igen, sade Hogan.

XRP ökade med upp till 10 procent på måndagen och loggade en intradag hög på $ 0,568 innan den korrigerade lägre under den europeiska handelstiden på kortsiktigt vinsttagande sentiment. Ändå lyckades symbolen hoppa över ett avgörande nedåtgående trendlinjemotstånd på medellång sikt, vilket väckte förhoppningar om att det skulle genomgå ett hausseartat breakout-drag.

Ripple, XRP, XRPUSD, XRPUSDT, XRPBTC
Ripple visar tecken på att bryta ut ur sitt triangelkonsolideringsområde. Källa: XRPUSD på TradingView.com

Tekniskt sett fluktuerade XRP / USD-växelkursen inom ett symmetriskt triangelområde innan den steg uppåt på sitt fyra-timmarsdiagram. Den översträckta konsolideringsperioden fick handlare att försvara parets hausseartade förspänning upprepade gånger medan de möter ett lika intensivt baisspress när de försökte bryta sig över triangelns intervall.

SEC-nyheterna gynnade den hausseartade partiskheten i måndags. Därför väckte det utsikterna för XRP att öka med lika mycket som den uppåtgående trenden som uppstod före triangelmönstret. Det sätter kryptovalutan på väg till $ 1 baserat på de klassiska definitionerna av triangeln.

”Det är nästan dags för XRP, ”noterade en pseudonym analytiker. “Mål: $ 1,4.”

XRP nedåtrisker kvarstår

Ripples advokats hausse signal bådar inte bra om inte kryptovalutautbytena bekräftar att de själva noterar XRP. Hittills har domstolsförfarandena inte sagt något konkret om kryptovalutans juridiska status. XRP ökar med hopp om att det kommer att finnas omförteckningar, inte de faktiska listorna.

Därför är det fortfarande troligt att XRP kommer att möta ett kortsiktigt baisspress under osäkerhet. Handlare kan bestämma sig för att säkra sina vinster medan de väntar på ytterligare ledtrådar från den pågående SEC vs. Ripple-domstolen.

Source link

Related posts

Svenska centralbanken släpper den första studien om sin CBDC E-Krona Pilot – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide

Kentucky driver gruvavbrott i gruvdrift i budet för att locka till Crypto Community – Bitcoin News

Bitcoinguide

Lindsey Lohan hoppar in i NFT-marknaden som auktionerar sin egen skapelse – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide