Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ripples försvar “juridiskt otillräckligt”, säger SEC


Viktiga takeaways

  • Den 22 april sa SEC att domstolen borde avfärda Ripples rättvisa försvar eftersom det är “rättsligt otillräckligt.”
  • SEC sa att det bara gjorde sitt jobb enligt den amerikanska kongressen, och Ripple borde inte hindra processen.
  • I ett separat dokument kritiserade SEC Ripples försök att stoppa byråns kommunikation med utländska tillsynsmyndigheter angående XRP-försäljning.

Dela den här artikeln

I en ny utveckling attackerade US Securities and Exchange Commission (SEC) Ripples senaste rättsliga anspråk i den pågående rättegången.

Ripple “Fair Notice” Defense försvinner

Förra året lämnade den federala byrån in en rättegång mot Ripple för att ha påstått sälja 1,3 miljarder dollar i XRP, vilket SEC har hävdat är en oregistrerad säkerhet.

Ripples juridiska team hävdade företagets chefer Chris Larsen och Brad Garlinghouse, var inte medvetna om att de bryter mot amerikansk värdepapperslag när de säljer XRP. De hävdar faktiskt att SEC borde ha skickat ett förhandsmeddelande innan de vidtar åtgärder.

Ripples advokats försvar mot “rättvis meddelande” hävdar att SEC misslyckades med att varna Ripple om brott mot lagen innan den inlämnade rättegången.

SEC har sedan svarat i ett juridiskt dokument och uppgav att domstolen ska avfärda Ripples rättvisa försvar eftersom det är “rättsligt otillräckligt.”

“Detta försvar – fokuserat på vad SEC inte gjorde innan det lämnade in denna verkställighetsåtgärd – är rättsligt otillräckligt och bör drabbas”, rapporterade SEC.

Byrån tillade att dess uppgift var att undersöka eventuella överträdelser, inte utfärda vägledning innan den utövade sin auktoritet.

“Konsekvenserna av Ripples försvar – att för att lagföra överträdelser av värdepapperslagarna måste SEC ge ett specifikt meddelande om olagligheten i ett visst uppförande innan den inlämnar sin åtgärd – vänder det lagstadgade systemet på huvudet”, skrev SEC.

Vidare sa byrån att två amerikanska domstolar redan har avvisat argumentet för rättvis meddelande i samband med olaglig försäljning av digitala tillgångar för att samla in pengar i tidigare fall.

Enligt dokumentet fick Ripples grundare också råd från ett ansedd advokatbyrå om riskerna med försäljning av XRP och hur det skulle kunna bryta federala värdepapperslagar. SEC hävdade att Ripples chefer kände till riskerna med att sälja XRP. Byrån skrev, “Ripple förstod men bestämde sig för att ta risken att denna åtgärd skulle kunna lämnas in.”

SEC hävdade vidare att byrån redan i en rapport varnade i 2017 att kapitalanskaffning genom försäljning av digitala tillgångar är föremål för strikt utvärdering enligt federal säkerhetslagstiftning. De resonerade att det före sin åtgärd mot Ripple redan hade laddat flera individer och företag, såsom Telegram och Kik. Förhandsmeddelande gavs inte i dessa händelser.

SEC: s arbete hämmas

I ett separat dokument kritiserade SEC också Ripples försök att stoppa byråns kommunikation med utländska tillsynsmyndigheter angående XRP-försäljning. Tidigare utfärdade SEC 11 förfrågningar till 9 utländska tillsynsmyndigheter om att få information om företag som använde XRP, inklusive börser och Ripples ODL-kunder.

SEC sa att de sökte data om Ripples XRP-försäljning till kryptovalutabörser i länder som Japan som kan hjälpa sin utredning genom frivilliga förfrågningar. Med hjälp av förfrågningar försökte byrån förstå huruvida Ripples meddelanden påverkade XRPs prisfluktuationer.

Som svar lämnade Ripple in en begäran till USA: s domstol och hävdar att sådan utredning inte var tillåten enligt Federal Rules of Civil Procedure.

SEC säger att det inte finns någon sådan bestämmelse enligt lagen som förbjuder den att göra förfrågningar om “upptäcktsprocessen” och att sådana förfrågningar är vanliga.

I brevet till domaren Sarah Sarah Netburn antog SEC-advokaten att de tilltalade (Ripples chefer) avsiktligt skulle kunna försöka förhindra tillgång till data om XRP i länder utanför USA

“Trots att de har framfört dessa argument och försäkrat domstolen att de kommer att producera alla register över deras handel med XRP, har de enskilda svarandena (Larsen och Garlinghouse) inte överlämnat ett enda dokument som rör ett digitalt tillgångskonto som inte är USA eller inte har förklarats på annat sätt betydelsen av dessa XRP-överföringar, ”skrev SEC.

SEC sa att det bara gjorde sitt jobb enligt den amerikanska kongressen, och Ripple borde inte hindra processen. Att söka information från tredje part genom förfrågningar är avgörande för dess utredning, sade byrån.

Det är inte första gången Ripple lämnade in ett avskedande som hindrade SEC: s utredning. Betalningsföretaget kunde tidigare blockera SEC från att granska sina chefers bankposter.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Enjin lanserar NFT för Microsoft Azure och Minecraft

Bitcoinguide

eToro uppnår 10 miljarder dollar värdering med ny SPAC-sammanslagning

Bitcoinguide

Pussy Riot Talk NFTs inför Major Graffiti Queens Expo

Bitcoinguide