Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Rik pappa Dålig fars Kiyosaki köper mer Bitcoin idag, men varför?


Människor köper vanligtvis Bitcoin i hopp om att de skulle kunna sälja det till andra för högre vinster. Men för en berömd finansiell expert som Robert Kiyosaki är Bitcoin ett tillfälle att bryta sig loss från regeringens övervakning.

Författaren “Rich Dad Poor Dad” levererade en tweet Onsdag morgon där han sa att han skulle köpa Bitcoin på grund av sin oro över ”digital yuan”, en federalt kontrollerad version av Bitcoin, som ställs inför rätta för Folkets Bank of China på tisdag efter att ha tagit år för att utveckla den.

Bitcoin kontra Digital Yuan Battle värmer upp

I efterhand faller Digital Yuan i kategorin digitala valutor för centralbanker, eller CBDC, vars enda syfte är att placera en nationell valuta ovanpå en privat blockchain-huvudbok. Bitcoin fungerar däremot som en decentraliserad kryptovaluta som hanteras av inte en utan hundratusentals enheter – aka gruvarbetare.

Som vanligt får ingen regering eller centralbank kontroll över Bitcoins källkod, vilket gör den mer oberoende än en vanlig CBDC.

Men med Kinas engagemang i CBDC-rymden har saker och ting blivit mer om att få virtuell kontroll över människors ekonomiska liv. I sina uttalanden till Financial Times konstaterade en bankchef på Wall Street att president Xi Jinpings auktoritativa regim skulle använda digital yuan eller digital renminbi för att få människors vardagliga transaktioner under sin radar – en sak som det redan gör via dess strikta internetpolicy.

“De [digital renminbi] handlar starkt om [Chinese Communist] partiets förmåga att utöva kontroll ”, säger också Samantha Hoffman, senioranalytiker vid Australian Strategic Policy Institute.

Sådan rädsla ensam har fått folk att välja Bitcoin. Medan varje transaktion på Bitcoins blockchain är spårbar, tenderar dess stödjare att gömma sig bakom gibberish alfanumeriska identiteter och därmed få ett tunt lager av säkerhet från tillsynshundar.

Ögonblicksbild av en live-transaktion i Bitcoin-nätverket.  Källa: BTC.com
Ögonblicksbild av en live-transaktion i Bitcoin-nätverket. Källa: BTC.com

Ändå riskerar de att spåras om till och med en enhet i sin långa kedja av bitcoin-transaktioner avslöjar sig antingen genom att använda en plånbok som har gått igenom en kund-kund-process eller bara genom att utöva mänsklig oaktsamhet.

Men…

… trots sin begränsning verkar Bitcoin bättre än en digital yuan för många. Herr Kiyosaki är en bland dem.

“I Wskulle hellre ha Bitcoin än regeringens falska övervakningskrypto, sa han onsdag. ”Att köpa mer [of the cryptocurrency]. ”

Shark Tank-investerare och mjukvaruentreprenör Kevin O’Leary sa också i en intervju med CNBC att han hellre skulle köpa Bitcoin än Kinas “blodpengar”, med hänvisning till koldioxidfrågor relaterade till gruvprocessen för kryptokurrency i landet.

Många ser också Bitcoin som en de facto kinesisk valuta. Mer än 65 procent av kryptovalutans gruvpooler / företag verkar från Kina, enligt Statista, vilket ger Jinping-regimen enastående – och potential – tillgång till dess leverans till resten av världen.

Enligt Mr. O’Leary själv är investerare fortfarande oroliga för Kinas överdrivna kontroll av Bitcoin. De förblir avskräckta av kryptovalutan, noterade han.

Kostnaden för en Bitcoin har ökat dubbelt 2021 på grund av institutionellt intresse. Kryptovalutan handlade blyg på 57 000 dollar vid skrivandet.

Source link

Related posts

Day Trader Dave Portnoy svär av Bitcoin

Bitcoinguide

City stöder ansträngningar för att hålla Bitcoin i statskassan, tillåta skattebetalningar i BTC – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

En Bitcoin Cash NFT-marknad som tillåter någon att köpa och sälja unika SLP-samlarobjekt – Teknik Bitcoin News

Bitcoinguide