Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Reviderade FATF-riktlinjer för krypto kan stava slutet på DEXer och DeFi


Dave Jevans, VD för kryptoanalysföretaget CipherTrace, varnade för att tillsynsmyndigheter vill jämföra efterlevnadsreglerna mellan decentraliserade och centraliserade börser. Knack-on-effekten ställer frågor om den operativa genomförbarheten för segmentet och DeFi-plattformarna och protokollen.

FATF Crypto Guidelines Gunning For DEXes

Förra månaden gav Financial Action Task Force (FATF) ut reviderade riktlinjer för kryptoindustrin. I en kommentar till ändringsförslagen sa forskningsdirektören vid Coin Center, Peter Van Valkenburgh, att förändringarna liknar massöverskridande övervakning.

Van Valkenburgh lyfte fram tre problemområden med den nya vägledningen. De var övervakningsskyldigheter för icke-vårdnadsenheter, granskning av peer-to-peer- och sekretessteknologi och identifiering av kundmotparter.

Jevans utökade Van Valkenburghs första kommentarer genom att säga att FATF vill utvidga definitionen av Virtual Asset Service Provider (VASP). Detta skulle tvinga fler enheter, inklusive icke-vårdnadshavare, att registrera sig hos den lokala tillsynsmyndigheten för att samla in och rapportera information om deras verksamhet och andras aktiviteter.

”För mig tror jag att punkt 79 kommer över som den största, som egentligen i stort sett är definitionen av en leverantör av virtuella tillgångstjänster. För vem dessa regs skulle gälla för …

oavsett om det är direkt genom transaktionsavgifter eller indirekt genom att ett myntpris går upp som de använder för att betala för avgifter och saker av den typen skulle eventuellt falla under VASP, som i stort sett skulle täcka nästan alla DeFi-plattformar. ”

Kort sagt, DEX-enheter, vars primära försäljningsargument centrerar kring att användare kan handla utan KYC-efterlevnad, skulle vara föremål för samma krav som centraliserade börser.

Det är värt att notera att FATF accepterar offentliga kommentarer om riktlinjerna fram till den 20 april. Men som Van Valkenburgh nämner är organisationen inte skyldig att överväga allmän feedback.

Bör riktlinjerna antas och medlemsländerna tillämpar rekommendationerna, hur skulle DEX-enheter, som Uniswap, svara? När allt kommer omkring bör termen decentraliserat betyda fri från central kontroll; men mer relevant bör det också betyda att ingen kan stoppa en DEX från att fungera.

Tidigare SEC-ordförande säger att Bitcoin inte är immun

Bitcoin har till stor del haft ett pass när det gäller US Securities and Exchange Commission (SEC). Men i en ny intervju sa den tidigare SEC-ordföranden Jay Clayton att det inte gör det immunt mot nya regler som snart kan vara på väg.

Där digitala tillgångar landar i slutet av dagen […] kommer att drivas delvis av reglering – både nationellt och internationellt – och jag förväntar mig, och jag talar som medborgare nu, att reglering kommer inom detta område både direkt och indirekt om det är genom hur dessa hålls på banker, säkerhetskonton , beskattning och liknande. Vi kommer att se denna lagstiftningsmiljö utvecklas.

Rykten om ett Bitcoin-förbud har börjat på senare tid. Miljardären Ray Dalio varnade för att centralbanker skulle göra allt de kan för att skydda kontrollen av penningmängden. Han förutspår om Bitcoin någonsin blir för stor kommer myndigheterna att vidta åtgärder.

Börsvärdet för Bitcoin har stannat konstant över 1 dollar sedan slutet av mars. På samma sätt såg TVL i DeFi den här månadens start för 50 miljarder dollar för första gången.

Source link

Related posts

Blockchain och Crypto Startups samlar 2,6 miljarder dollar under första kvartalet 2021 – Figur övergår 2020 totalt med 300 miljoner dollar – Crowdfunding Bitcoin News

Bitcoinguide

Colombias finansinspektör godkänner nio kryptoplattformar för att arbeta med nationella banker – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Bitcoin Neutralitet är helt enkelt en annan röst för en sönderfallande status Quo – Op-Ed Bitcoin News

Bitcoinguide