Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Resultatrapport avslöjar Coinbase nu head-to-head med NYSE, NASDAQ


Viktiga takeaways

  • Coinbases resultat före skatt och intresse under första kvartalet överträffade PayPals årsresultat 2020 och var i nivå med NASDAQ.
  • Coinbases förväntade intäkter för detta år är 7,2 miljarder dollar.
  • Priset på COT-aktier före marknadsföring på FTX ökade med 3% efter tillkännagivandet.

Dela den här artikeln

“Coinbase är bokstavligen den mest lönsamma börsen i världen på alla marknader och i alla geografier,” säger Thomas Lee från Fundstrat. twittrade som Coinbases resultat för första kvartalet överträffade traditionella börser som NYSE, NASDAQ, CBoE och ICE.

Coinbase-resultatrapportnummer

Den amerikanskbaserade börsen noterade en total intäkt på 1,8 miljarder dollar och ett EBITDA (resultat före skatt, avskrivningar och avskrivningar) på 1,1 miljarder dollar. EBITDA representerar ett företags rörelseintäkter utan redovisningsjusteringar, skatt eller ränta på lån.

Börsens nettoresultat är mellan 700 och 800 miljoner dollar. Årets beräknade intäkter är 7,2 miljarder dollar med en EBITDA på 4 miljarder dollar.

Som jämförelse var EBITDA för Intercontinental Exchange (ICE), moderbolaget för NYSE och Bakkt, förra året 7,8 miljarder dollar. Samtidigt rapporterade NASDAQ ett resultat före skatt och ränta på 1,3 miljarder dollar.

Coinbase-ekonomin ser för närvarande starkare ut än världens största börser.

Vidare var PayPals intäkter för fjärde kvartalet 6,1 miljarder dollar med ett rörelseresultat på nästan 1 miljard dollar. Ändå har Paypal 377 miljoner användare jämfört med Coinbases 56 miljoner användare.

Fortfarande, en oberoende analytiker på Twitter, John Street Capital (alias), varnade om att ta Q1-värden som referens från ett kvartal där BTC fördubblades i pris och ETH steg med 150%.

Effekt på COINs pris

Den ledande amerikanska börsen hade en handelsvolym på 533 miljarder dollar under bedömningsperioden.

Uppskattningarna tyder på att Coinbase tjänar 53 basispoäng (bps) eller 0,53% i genomsnittliga handelsavgifter. Med tanke på att handelsavgifter ligger mellan 0,04% och 0,50%, grundade grundaren av FTX-kryptovaluta, Sam Bankman-Fried föreslog att “en betydande del av dessa intäkter inte kommer från handelsavgifter, vilket skulle vara ett första.”

I deras första SEC-arkivering hade börsen noterat att det gjorde 96% av handelsintäkterna. Således kan en betydande del av intäkterna komma från mobilappsintäkter, transaktionsavgifter, förvaltningsavgifter för förvaring och intäkter från andra investeringar.

Coinbase har ännu inte publicerat en fullständig fördelning av intäkterna.

Sedan debuten i januari har aktietecknet på FTX ökat med 300% och ökat med över 12% under de senaste två veckorna.

Coinbase Pre-IPO token prisdiagram. Källa: FTX

Enligt deras tidigare rapport i mitten av mars handlade COIN mellan $ 200 – $ 375 på privata marknader under årets två första månader. Den förväntade resultatrapporten påverkade bara priset på Coinbase före marknadsandelar på FTX.

Token handlades till $ 485 vid presstid, vilket var 3% högre än föregående dag.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

5 viktiga takeaways från Bank of America: s Bitcoin-rapport

Bitcoinguide

Robinhood, Reddit vd vittnar i Gamestop Hearings

Bitcoinguide

Visa tillåter USDC-betalningar på Ethereum

Bitcoinguide