Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

RBI-guvernören säger att regeringen och centralbanken är överens om kryptovalutametoden – reglering av Bitcoin News


RBI-guvernör Shaktikanta Das säger att det inte finns någon meningsskiljaktighet mellan Reserve Bank of India (RBI) och finansministeriet om kryptovalutor. Medan finansministern sa att regeringen inte kommer att stänga av alla alternativ och kommer att inta en kalibrerad ståndpunkt angående kryptolagstiftningen, har centralbanken uttryckt några ”stora farhågor”.

Ingen skillnad mellan åsikter om krypto mellan RBI och finansministeriet

RBI-guvernören Shaktikanta Das svarade på några frågor angående kryptovaluta, den digitala rupien och kommande lagstiftning om digital valuta torsdag vid India Economic Conclave organiserad av The Times Network.

Det har varit frågor om huruvida finansministeriet och centralbanken delar samma syn på kryptovaluta i Indien. Medan finansminister Nirmala Sitharaman har sagt att regeringen inte kommer att stänga av alla alternativ angående kryptovalutor och kommer att ta en kalibrerad strategi, har centralbanken uttryckt “stora bekymmer” om kryptovalutor.

På frågan under Economic Conclave-evenemanget på torsdag om det finns en åsiktsskillnad från centralbanken och finansministeriet om kryptovaluta, bekräftade RBI-guvernören:

Jag tror inte att finansministeriet eller reservbanken har gett några andra synpunkter … Jag har skäl att tro att regeringen är överens.

“Jag tror inte att det är någon åsiktsskillnad”, upprepade Das och tillade att “Centralbankens digitala valuta är en sak, medan kryptovalutorna som handlas på marknaden är något annat.”

Guvernören för Indiens centralbank betonade att både RBI och regeringen “är engagerade i finansiell stabilitet” och utarbetar:

Vi har flaggat vissa problem kring dessa kryptovalutor som handlas på marknaden. Vi har flaggat vissa stora bekymmer till regeringen.

“Det är fortfarande under granskning och regeringen kommer att komma med ett beslut förr än senare”, avslutade Das.

Vad tycker du om RBI-guvernörens ord om kryptovaluta? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Kimchi Premium lägger Bitcoin lägre än Fed Minutes; Vad kommer härnäst?

Bitcoinguide

Microsoft och Enjin utfärdar Minecraft-kompatibla Blockchain-samlarobjekt – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Institutioner kan nu tjäna + 25% APY på Bitcoin med tvärkedjig penningmarknad

Bitcoinguide