Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Rapportera anspråk ukrainska tjänstemän innehar över 2,6 miljarder dollar i Bitcoin – Nyheter Bitcoin News


De senaste deklarationerna från ukrainska offentliga tjänstemän avslöjade en miljard dollar i pengar de påstås äga i bitcoin. Ett onlineincitament samlade in data från 791872 statsanställda och 652 respondenter avslöjade sina kryptobestånd.

Den största kryptoinnehavaren i rapporten har 18 000 BTC

Enligt Opendatabot-webbplatsen har tjänstemän för närvarande totalt 46 351 BTC, vilket är värt över 75 miljarder hryvnias (2,66 miljarder dollar) per presstid. Deklarationens kampanj avslutades den 31 mars 2021.

Men bitcoin är inte den enda kryptovaluta som finns bland de kollektiva arkiveringen av Ukrainas statsanställda. Enligt rapporten är ethereum (ETH), litecoin (LTC), cardano (ADA), stellar (XLM), IOTA, bitcoin cash (BCH) och bitcoin gold (BTG) de andra kryptorna som tjänstemännen har investerat i.

De flesta ukrainska kryptohållande statliga anställda arbetar i stadsfullmäktige, försvarsministeriet och för den nationella polisen, säger Opendatabot. Det finns emellertid också kryptoinnehavare som arbetar på åklagarmyndigheten och byråden över Ukraina.

Hittills är tjänstemannen med den högsta mängden bitcoins Mishalov Vyacheslav Dmitrovich, en ställföreträdare från Dnipros kommunfullmäktige då han innehade 18 000 BTC vid tidpunkten för inlämningen.

I kölvattnet av Opendatabots resultat berömde ministern för digital transformation, Mykhailo Fedorov, de kollektiva ansökningarna och sa att det visar hur landets tjänstemän blir mer ”progressiva och framsynta investerare än vi trodde.”

Anti-Corruption Agency utfärdar varning för tjänstemän som kunde ha tillhandahållit felaktiga uppgifter

Men det faktum att en rapport som denna har offentliggjorts mottogs inte bra av alla i landet.

Sergiy Petukhov, chef för den obligatoriska avdelningen för inspektioner vid National Agency for Prevention of Corruption, uppgav att hans kontor genomförde 250 kontroller i år, inklusive bitcoins innehav av statsanställda. Han tillade att vissa tjänstemän hävdade att deras ansökningar hade misstag och varnade för Opendatabots resultat:

Om vi ​​finner att informationen om innehav av kryptovaluta är felaktig – detta är grunden för administrativt eller straffrättsligt ansvar.

Ukrainska tjänstemän är skyldiga att avslöja sina tillgångar i en officiell elektronisk deklarationsprocess som syftar till att minska korruption.

Opendatabot är en tjänst som övervakar registreringsdata för ukrainska företag och tjänstemän.

Vad tycker du om den här rapporten om bitcoininnehaven hos ukrainska tjänstemän? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.





Source link

Related posts

Bittorrent Creator Bram Cohens Crypto Project Chia Sparks hårddisk och SSD-brist – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Det här är vad Genslers bekräftelse kan betyda för XRP

Bitcoinguide

Sydkoreanska staden hotar att ta till sig kryptor från skattefusk – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide