Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Rapporter om kryptobedrägerier i Sydkorea ökade med över 41% 2020, säger Financial Watchdog – Nyheter Bitcoin News


Även om bitcoinpriserna sjönk under helgen, förblir den övergripande bull-run, liksom de kryptorelaterade bedrägerifallen i Sydkorea. De senaste siffrorna från den inhemska finansiella vakthunden visar att sådana incidenter fortfarande ökar.

Polisen ägnar en särskild enhet för att undersöka kryptobedrägerier

Enligt Asia Kyungjae avslöjade Financial Supervisory Service (FSS) att kryptobedrägerirapporter ökade med över 41,6% årligen.

Statistiken från FSS från januari till oktober 2020 visar att 41,6% -ökningen tillhör 555 fall av misstänkta transaktioner.

På grund av den betydande ökningen av fall lovade polisen att öka sina ansträngningar för att bekämpa kryptorelaterade bedrägerier över hela landet. Faktum är att myndigheterna startade en särskild utredningsgrupp vid enheten för ekonomisk brottslighet i provinskontor.

Bland de byråer som är inblandade i utredningarna av kryptobedrägeriet ingår Financial Services Commission, Financial Supervisory Service, State Affairs Coordination Office, Justitieministeriet, åklagarmyndigheten och National Police Agency.

Sydkoreanska bedrägeri fann sig skyldig till att lura 16 miljoner dollar

Yonhap rapporterade dessutom ett annat miljonärkrypto-bedrägerifall i Sydkorea som en bedragare som utsetts av domstolen precis som Lee fick sex års fängelse. Han fanns skyldig till att ha byggt ett system som lurade cirka 1300 personer på bara sju månader.

Åklagarna sa att han tog från offren cirka 16 miljoner dollar i krypto och fiat. Domare Cho Sang-min avslöjade detaljer i ärendet:

Svaranden lurade offren och sa att de kunde få stora vinster på kort tid och sålde virtuell valuta utfärdad av ett immateriellt kinesiskt företag.

Lee drev sitt bedrägeri mellan oktober 2018 och maj 2019 och lockade investerare genom att säga till dem: “Om du köper kryptovaluta som säljs av en kinesisk modergrupp kan du göra enorma vinster.”

Bedrägeriet blev emellertid ännu mer misstänksam efter att ha hävdat att det kinesiska företaget han marknadsförde är “en solid verksamhet med en 30-årig historia på 500 biljoner vann och planerar att gå in i elfordonsindustrin med en investering på 4 biljoner vann.”

Domstolen gav också dom på 18 månader och åtta månader till två av Lees medbrottslingar för deras deltagande i krypto-bedrägeriringen.

Vad tycker du om den hausseartade trenden i de rapporterade fallen av kryptobedrägeri i Sydkorea? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Varför förutspår Bloomberg ett Bitcoin-pris till 400 000 år 2021?

Bitcoinguide

‘The Fed Is Trapped’ – Oregelbundna obligationsmarknader, uttömda leveranser, analytiker säger Tsunami om statskassanemissioner på gång – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide

4 viktiga faktorer varför Ethereum-gasavgifter kan bli billigare

Bitcoinguide