Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Quantum Fund-grundare Jim Rogers insisterar på att regeringar kan förbjuda kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News


Veteraninvesteraren Jim Rogers, som grundade Quantum Fund tillsammans med miljardärinvesteraren George Soros, är fortfarande orolig för regeringar som förbjuder bitcoin och andra kryptovalutor. “Om kryptovalutor blir framgångsrika kommer de flesta regeringar att förbjuda dem, eftersom de inte vill förlora sitt monopol,” sa han.

Jim Rogers är fortfarande orolig för regeringen som förbjuder Bitcoin

Den kända investeraren och George Soros tidigare affärspartner som medgrundade av Quantum Fund och Soros Fund Management, Jim Rogers, tror fortfarande att regeringen kan förbjuda bitcoin och andra kryptovalutor.

Han noterade att han ”aldrig köpte eller sålde några kryptovalutor”, sa Rogers Michelle Makori för Kitco News förra veckan:

Om kryptovalutor blir framgångsrika kommer de flesta regeringar att förbjuda dem, eftersom de inte vill förlora sitt monopol.

“Varje regering i världen arbetar med datorpengar nu, inklusive USA. Kineserna finns där redan. Jag kan inte föreställa mig att regeringar kommer att säga “ok, det här är våra kryptopengar, eller så kan du använda deras kryptopengar.” Historiskt sett är det inte så som regeringar arbetar, menade han.

Rogers tillade: ”Pengar kommer att finnas på datorn. Det är redan i Kina. I Kina kan du inte ta en taxi med pengar. Du måste ha pengarna på din telefon, du kan inte ens köpa glass. Så det händer, men jag tvivlar på om det kommer att bli någon annans pengar. Historien visar att det kommer att bli statliga pengar. ”

Han tror att det största hotet mot bitcoin är statlig reglering “om det blir framgångsrikt”, men inte “så länge det förblir ett handelsmedel.”

Quantum Fund-grundaren noterade vidare:

Jag känner killar som tjänar mycket pengar på att handla det, det är uppenbarligen ett underbart handelsmedel. Men om det blir en valuta, vilket kryptofolket säger att det kommer att bli, kan jag inte föreställa mig att någon regering eller många regeringar i världen kommer att säga “ok, du kan använda våra pengar eller deras pengar.” Det är inte vad historien visar.

I en kommentar till Federal Reserve-ordförande Jerome Powell som jämför bitcoin med guld i termer av hur de båda används för spekulation, var Rogers överens om att människor använder båda som handelsfordon. Han tillade dock att historien skulle indikera att silver och guld troligen skulle ha en bättre framtid än kryptovalutor eftersom de inte försöker konkurrera med dollarn eller andra suveräna valutor.

Rogers är inte den enda som har varnat för att regeringar går in och förbjuder kryptovalutor. Andra inkluderar Bridgewater Associates grundare Ray Dalio, The Big Short Michael Burry och Ron Paul.

Men många sa också att regeringar inte kan förbjuda bitcoin. En kommissionär vid US Securities and Exchange Commission (SEC), Hester Peirce, sa nyligen att regeringar skulle vara “dumma” att försöka förbjuda bitcoin och att förbjuda det skulle vara som att stänga internet. Dessutom sa hon att “det är väldigt svårt att förbjuda något som i grunden är en peer-to-peer-teknik.”

Tror du att Jim Rogers rädsla för regeringen som förbjuder bitcoin är ogrundad? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

förbjud bitcoin, förbjud krypto, förbjud kryptovalutor, förbud, regeringsförbud, jim rogers, jim rogers bitcoin, jim rogers crypto, jim rogers kryptovaluta, förbjuden, förbjudande

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Indisk regering öppen för att utforska kryptovalutor – Finansminister erbjuder nya ledtrådar om kryptovärden – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Crypto Derivatives Exchange FTX börjar erbjuda timmerfutures mitt bland råvaror Prisboom – Ekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

Forskare hittar en gammal Twitter-profil kan ha varit Satoshi Nakamotos konto – Aktuella Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide