Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Qredo samlar in 11 miljoner dollar i såddfinansiering för att lansera ny kedjekapitalförvaltningsinfrastruktur »CryptoNinjas


Qredo, en ny decentraliserad digital kapitalförvaltningsinfrastruktur och produktsvit, tillkännagav idag stängningen av en $ 11 miljoner $ seed-runda ledd av en varierad grupp investerare inklusive G1, Gumi Cryptos, Maven 11, Spartan Group, 1kx och Kenetic.

“Nästa generation av DeFi-spelare kommer att vara institutioner och dessa företag letar aktivt efter sätt att komma in på kryptomarknaden på ett säkert och kompatibelt sätt utan att offra deras förmåga att svara på ekonomiska möjligheter”, säger Anthony Foy, VD för Qredo. ”Denna finansiering kommer att hjälpa oss att fortsätta bygga denna kritiska teknik för att överbrygga klyftan mellan säkerheten och styrningen av traditionell finansiering och den snabbt utvecklande nya världen av DeFi.”

Qredo använder ett unikt blockchain-protokoll som gör det möjligt för användare att komma åt kryptovalutor på lager-1-blockkedjor, som Bitcoin och Ethereum över ett lager-2-nätverk. Detta gör det möjligt för användare att på ett säkert sätt delta i DeFi-system som likviditetspooler i olika kedjor, handel med derivatinstrument och genomföra atomkraftsbyten.

Sedan starten 2018 har Qredo arbetat med en rad etablerade ledare inom kryptobranschen för att utveckla innovativa lösningar. Förutom de väletablerade finansiella investerarna har Qredo också lockat en stellar grupp av strategiska investerare: Celsius, Deribit, Wintermute, GSR, CMS Holdings, Kronos Research och 3commas.

“Deribit är stolt över att samarbeta med Qredo för att underlätta och lösa digitala tillgångstransaktioner i blixtnedslag,” säger John Jansen, VD för Deribit, en annan Qredo-investerare. ”Vi ser fram emot att se Qredo bygga ut strömlinjeformade vårdtjänster, särskilt för krypto-termins- och optionsmarknaden. Dessa tjänster kommer att förbättra effektiviteten på marknaderna för digitala derivat, med kunder som har full kontroll över sina digitala tillgångar.

Pengarna från denna fröomgång kommer att driva nästa steg i Qredos tillväxt, som inkluderar att fördubbla sitt FoU-team och få in ytterligare talang på C-svitenivå, tillsammans med Qredos förväntade version 2-lansering. Med version 2 kommer Qredo att komma betydligt närmare uppnå sitt slutliga mål att övergå till en decentraliserad autonom organisation (DAO).

leva

Qredo version 1 mainnet är live idag och företaget driver 24 noder i 6 nivå 4 datacenter: Tokyo, Hong Kong, Singapore, New York, Chicago och London. Den framgångsrika versionen av version 1 har gjort det möjligt för Qredo att bygga, testa och driva innan man övergår till version 2-decentralisering.

Dessutom kan validerare på version 2 tjäna QRDO-styrningstoken som incitament genom en ny inkomstdelningsmekanism inom nätverket.

Dryppet av institutionellt kapital som strömmar in på den digitala tillgångsmarknaden blir snabbt en ström, säger Alex Mashinsky, VD för Celsius Network, som också investerade i rundan. “Vi är glada att se att Qredo ger bättre hastighet, säkerhet och efterlevnad i DeFi och ger ett nytt sätt för institutioner att interagera med krypto på villkor som de känner till.”

Hela investerargruppen inkluderar Amnis Ventures, Artus, Borderless Capital, Celsius, CMS Holdings, Connect.Capital, Deribit, G1, GSR, Gumi Cryptos, Kenetic, Kronos, Maven 11, 1kx, Quantstamp, Q-Stone Partners, Spartan Group , SVK Crypto, Tokentus, 3commas, Wintermute, Yellow och Zhou Holdings.Source link

Related posts

Crypto-mäklare Voyager integrerar Blockdaemon-nodinfrastruktur för förbättrade insättningstjänster »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Grain Trading Firm tillkännager emission av obligationer med 10 miljoner euro via Ignium.io

Bitcoinguide

Blockchain-driven fläktförlovningsplattform Olyseum lanserar verktygstoken »CryptoNinjas

Bitcoinguide