Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Putin ber ryska justitieministeriet att bekämpa olagliga kryptoöverföringar över gränserna – Reglering av Bitcoin News


Den ryska presidenten höll ett möte med justitieministerens kontor där kryptovalutor kom till diskussionsbordet. Vladimir Putin lyfte röda flaggor för att vidta åtgärder för att förhindra olaglig verksamhet vid gränsöverskridande överföringar med kryptos.

Putin uppmanar andra kontor att delta i kampen mot användningen av kryptor för olagliga ändamål

Enligt ett transkript som offentliggjordes på Kremls officiella webbplats ansåg Putin att den allmänna åklagarmyndigheten borde fortsätta att stärka den ekonomiska övervakningen. Med detta sagt pekade den ryska presidenten direkt på kryptovalutor:

Det finns en punkt till – helt ny men väsentlig: att vidta ytterligare åtgärder för att undertrycka den olagliga gränsöverskridande rörelsen av medel för digitala finansiella tillgångar. Kriminella element använder i allt högre grad dessa digitala finansiella tillgångar, och det måste verkligen ägnas stor uppmärksamhet åt kollegor från andra avdelningar, inklusive ekonomisk övervakning.

Finansiell övervakning, eller Rosfinmonitoring, är den ryska myndigheten som ansvarar för övervakningen av alla frågor som rör penningtvätt i landet.

Per Kremls presskontor gjordes Putins möte med justitieministerns kontor för att granska resultaten av deras arbete 2020.

Putins senaste regler för Cryptos

Under de senaste månaderna har den ryska presidenten varit aktiv inom kryptosfären när det gäller regleringsfrågor. Putin undertecknade lag i augusti 2020 lagförslaget som reglerar digitala finansiella tillgångar (DFA) -transaktioner.

Ett av mandaten föreskriver att individer och juridiska personer i Ryssland endast kommer att kunna ifrågasätta kryptotransaktioner i domstol om de har förklarat dessa transaktioner och innehar krypto.

Den godkändes av statsduman, det ryska parlamentets underhus, den 22 juli och av federationsrådet den 24 juli. Lagen trädde i kraft den 1 januari 2021.

I december 2020 undertecknade Putin också en order som tvingade landets regeringsarbetare att avslöja sina kryptokurrencyinnehav. I dekretet föreskrivs att anställda måste lämna in uppgifter om var de köpte de digitala tillgångarna och deras värde senast den 30 juni 2021.

Vad tycker du om Vladimir Putins varning? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

FBC-fonden har tredubblat investerarnas resultat tack vare RJVX13-algoritmen

Bitcoinguide

Bitcoin Revisits Key Support, här är vad som kan utlösa kraftig ökning

Bitcoinguide

Handlare söker säkerhet i SushiSwap (SUSHI) när Crypto Market förlorar 25 miljarder dollar

Bitcoinguide