Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Pussy Riot Talk NFTs inför Major Graffiti Queens Expo


Viktiga takeaways

Dela den här artikeln

Den kommande Graffiti Queens-mässan välkomnar några av NFT-rymdets främsta digitala artister. Det leder också in några nya ansikten, som det ökända konstkollektivet Pussy Riot.

Vi presenterar världens största NFT-show

Expon är värd för Graffiti Kings organisation, organiserad av grundare och huvudartist Darren Cullen och expoens kurator Crypto Yuna vid rodret. Evenemanget äger rum i Decentraland och har cirka 200 digitala artister.

Cullen beskrev Yuna som en ”OG-kryptokonstnär, en av de första kvinnorna som var inblandade i papperskorgen. [and] hjälpte till att hitta WOCA (kvinnor från crypto art foundation). ”

Cullen var glada över att starta evenemanget och uttryckte tron ​​att “fysiska konstverk och konstgallerier kommer att dö precis som vinylskivor och skivbutiker.”

”Graffiti Queens är en konstutställning som är öppen för alla kvinnor eller identifierar sig som kvinnliga konstnärer oavsett vilken plattform de pratar på. Det finns inga avgifter eller ansökningar. Det finns ingen artistgräns, säger Yuna. “Precis som graffiti, inga regler – förutom att det behövs en öppen havslänk för arbetet.”

Yuna blev medveten om NFT under 2019 och insåg genast potentialen.

”Tekniken är fantastisk för artister eftersom du inte kan förfalskas. Det kan spåras direkt till din plånbok för alltid i en blockchain. Ingen materia som äger den eller vart den går, den ursprungliga skaparen kan inte ändras. ”

Detta låter motstridigt med de senaste tillfällena av IP-stöld som äger rum på NFT-marknadsplatser, men det finns sanning i det.

Som Yuna förklarar, ”om du vill bevisa att det är ditt arbete och du gjorde det först är det allt på nätet. Det är obestridligt. Detta betyder att jag inte längre behöver skicka meddelanden om upphörande och upphöra och hoppa genom banden som jag gjorde när människor på Amazon felaktigt sålde mitt arbete. ”

Kuratorn samlade många konstnärers arbete för showen, inklusive Angie Taylor och Kitty Bast.

Yuna säger att NFT kommer att bli ett vanligt hushållsbegrepp. Som en av de ursprungliga medlemmarna i cryptos Trash Art-rörelse är hon känd för sin framsynthet inom kryptobranschen.

Trash Art började när NFT-artister började utmana definitionen av konst, vilket resulterade i förbud från flera plattformar och en kamp om självbestämmande mot rika marknadsintressenter.

“De vad är konst? frågan spelade in, säger Yuna. ”Vi var ett rebellband av missanpassningar som skrattade när vi fick höra” nej ”. Vi prydde papperskorgen och allt annat vi ville bevisa en poäng. ”

Källa: Artist Robness använde animeringsverktyg för att utmana kritiker av den växande kryptokonströrelsen.

Pussy Riot samlar in pengar för våld i hemmet

Det största namnet som är kopplat till expon är Pussy Riot, en feministisk punkrörelse och konstnärskollektiv som såg två grundande medlemmar fängslade och skickades till tvångsarbetsläger i Ryssland 2021.

Grundare Nadezhda Tolokonnikova, AKA Nadya Tolokno, tillbringade två år i ett ryskt fängelse efter att ha anklagats för ”hooliganism” för Pussy Riots “Punk Prayer” -föreställning. Föreställningen i Moskvas katedral Kristus Frälsaren kritiserade den ortodoxa kyrkans stöd till Rysslands president Vladimir Putin.

Tolokno pratade med Crypto Briefing om sin tid i fängelse och hur det påverkade hennes syn på livet innan hon gick vidare till den riktning hennes konst har tagit.

Tolokno blev inblandad i Graffiti Queens genom att skicka meddelanden till dem på Twitter om showen och sa att upplevelsen har varit bemyndigande.

Pussy Riot prydde en serie med fyra NFT: er extraherade från en musikvideo till låten Panic Attack, som filmades med 106 olika kameror för att fånga Toloknos holografiska bild.

Den första delen, Terrestrial Paradise, såldes för 100 ETH den 14 mars, medan Slaughtered Clones såldes för 13,4 ETH.

Det andra stycket innehöll en ”giftig fabrik där mänskliga kvinnliga kloner reproduceras för konsumtion”, säger Tolokno och berättade för Crypto Briefing att artikeln handlar om ”hur miljöfrågor är kopplade till mental hälsa.

”Vi står inför globala frågor som måste lösas globalt och vi måste utlösa samtal, och det är därför vi skapade den här delen. Intäkterna kommer att delas mellan ett kvinnligt skydd för offer för våld i hemmet med säte i Ryssland och Pussy Riots aktivistkonst. ”

Tolokno tillade att hon var “överväldigad av tacksamhet” beträffande försäljningen av hennes senaste verk och nämnde köparen såväl som kryptokonstgemenskapen som helhet. Den tredje och fjärde delen, Rivers of Blood och Doomsday Boss Fight, kommer att auktioneras ut den 27 mars respektive 03 april.

Graffiti Queens-showen kommer att äga rum på Decentraland-plattformen den 3 april, med konst från Pussy Riot, Angie Taylor, Crypto Yuna och över 200 andra artister som är kända för sitt arbete både inom och utanför kryptorummet.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Schweiziska invånare i “Crypto Valley” kan nu betala skatt i Crypto

Bitcoinguide

Bancor Burn Update gör protokoll till den ultimata BNT-köparen

Bitcoinguide

Jack Dorsey, Jay-Z Syftar till att “göra Bitcoin till internetvalutan”

Bitcoinguide