Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Proxy Bitcoin-ETF: er i US Killing Grayscale Premium


Viktiga takeaways

  • Kanadensiska Bitcoin ETF från Purpose Investments lade till $ 600 miljoner Bitcoin sedan lanseringen i mitten av februari.
  • Grayscales GBTC-förtroende såg en betydande minskning av inflödena från januari och jämfört med den totala upplåningen i februari.
  • När Grayscales GBTC-premier glider in i negativt territorium, anför JP Morgan analytiker vinstbokning och konkurrens som de främsta orsakerna.

Dela den här artikeln

Två Bitcoin-ETF: er i Kanada av Purpose Investments och 3iQ lade till totalt 10 700. 9033 BTC i februari, mer än två tredjedelar av Grayscales månatliga inflöde.

Kanadensiska företag lägger till Bitcoin snabbare än gråskala

Grayscale tappar plats nummer ett som den mest populära Bitcoin-investeringsprodukten för institutionella investerare.

GBTC-förtroendet såg ett nettoinflöde på 6 599,9 BTC i februari, mätt av Glassnode. Inflödet var betydligt mindre – cirka 85% – jämfört med föregående månad när fonden tillförde 41 568 BTC.

Som jämförelse lade Purpose’s Bitcoin treasury till 10 215,9033 BTC förra månaden. Kanadas värdepappersregulator godkände Purpose Investment för att lansera Bitcoin ETF-produkten den 12 februari. Aktieteckningarna för investeringsprodukterna är BTCC.U CN (denominerad i USD) och oskyddad kanadensisk dollar BTCC.C CN.

Den andra Bitcoin ETF av 3iQ-fonden såg en inflöde av 485 Bitcoins, efter tillägget av 4889,9 BTC i januari.

Evolve Funds har redan upphandlat godkännande från värdepappersreglering med Horizons ETF: s ansökan kvar.

En “Premium” -fråga

Enligt JP Morgans analys som delas av media The Block är den kanadensiska Bitcoin ETF en av de två anledningarna till en nedgång i gråskala.

Den andra anledningen är vinstbokning av investerare efter slutet av sexmånadersperren. Inflödena i augusti 2020, sex månader före februari, var cirka 31 900 BTC, enligt uppgifter från Bybt. Fonden tillförde i sin tur endast cirka 6600 BTC.

Gråskala Premium
Källa: Glassnode

I sin tidigare rapport i januari uppgav investeringsbanken att införandet av en ETF i USA skulle äta på GBTCs premie och orsaka en nedgång i Bitcoins pris. JP Morgans analytiker tillade den här veckan:

“Vi hade också hävdat att erosion av GBTC-inflöden och en kollaps av dess premie sannolikt skulle ha negativa kortvariga konsekvenser för bitcoinmarknaderna med tanke på GBTC: s flöde och signalering.”

Grayscales premie i kryptotrustaktier drivs av efterfrågan från investerare på professionella mäklare som Fidelity, Charles Schwab, TD Ameritrade och andra. De nya Bitcoin-ETF: erna har ingen inlåsningsperiod. Således är leveransen av dessa produkter inte begränsad till utfärdande av GBTC-aktier.

Premien för GBTC sjönk negativ igår och ligger för närvarande under fondens årliga förvaltningsavgift på 2% – effektivt en negativ premie – till 1,82%.

Med tanke på att arbitragemöjligheter drev institutionella investeringar, växlade den reducerade premien som orsak och verkan, och började skada efterfrågan på grund av den minskade intensiteten i “Gråskaleffekten.”

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

AC Milan ansluter sig till Ethereum NFT Game Sorare

Bitcoinguide

Dave Portnoy från Barstool Sports lägger till BlockFolio som huvudsponsor

Bitcoinguide

CMS, Alameda Research Among Investors in DeFi Protocol Alchemix

Bitcoinguide