Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Protokoll för decentraliserat derivathandel Vega stänger $ 5 miljoner insamling »CryptoNinjas


Vega, ett decentraliserat derivathandelsprotokoll, meddelade idag att det har avslutat en höjning på 5 miljoner dollar med investeringar från Arrington Capital, Cumberland DRW och Coinbase Ventures

Rundorna, ledda av Arrington Capital och Cumberland DRW, stöder Vegas uppdrag att demokratisera marknader genom att möjliggöra för vem som helst att skapa och starta en derivatmarknad samtidigt som man tar itu med några av de utmaningar som plågar decentraliserade system och har förhindrat deras omfattande antagande.

Genom att eliminera centraliserade gatekeepers och decentralisera styrning möjliggör Vega omedelbar avveckling (<1 sek), tar bort intressekonflikten från marknaderna, minskar avgifterna och möjliggör den genomströmning (upp till 10K TPS) som krävs för handel med stora volymer.

”Genom att låta vem som helst skapa och starta en derivatmarknad strävar vi efter att ge människor de verktyg de behöver för att säkra risker som är unika för deras region, yrke eller situation. Derivathandel har varit en pelare i traditionell finansiering under lång tid, men DeFi har inte lyckats uppnå den kapitaleffektivitet och den genomströmning som krävs för att göra decentraliserad derivathandel livskraftigt, fram till nu. Vi är mycket uppskattande för alla dem som bidrog till våra finansieringsrundor, eftersom denna höjning är avgörande för att se till att Vega fortsätter mot mainnet-lanseringen som det första handelsprotokollet för derivat. ”
– Barney Mannerings, grundare av Vega

Protokoll

Protokollet samlar över två års ingenjörsarbete och original akademisk forskning om derivat på kedjan. Förutom att bygga en skräddarsydd blockchain med fokus på performant och skalbar handel, presenterar Vega en rad innovationer inom områden inklusive on-chain anti-frontrunning, likviditetsincitament, aktiv och passiv marknadsskapande, CLOB- och AMM-dikotomi, samt on- brytare och decentraliserad riskhantering.

Vega lanserade sitt testnät under andra kvartalet 2020 och har haft ett antal iterationer sedan dess. Samtidigt lanserade teamet ett marknads- och likviditetsprogram i juni 2020 med åtta grundande medlemmar som gick med som protokollets tidigaste institutionella antagare. Den kommande lanseringen av Flamenco Tavern kommer att lansera likviditetsbrytning på TestNet, kännetecknad av en unik blandning mellan aktiv och passiv likviditetsförsörjning.

Vega avancerar för närvarande mot sin lansering av mainnet med planer för att möjliggöra självförvarade säkerhetsövergripande säkerheter och bygga en tillförlitlig bro till Ethereums ekosystem. Framtida implementeringar kommer att bredda Vegas omfattning till andra stora blockkedjor, inklusive Bitcoin, Polkadot och Cosmos, vilket kommer att köra mot Vegas övergripande uppdrag att demokratisera derivatinfrastruktur.

Investerare

Andra höjningsdeltagare inkluderar ParaFi Capital, Signum Capital, CMT Digital, CMS Holdings, Three Commas, GSR, SevenX Ventures och ZeePrime Capital. DeFi Alliance anslöt sig också som investerare tillsammans med Aave CEO & Founder Stani Kulechov, Enzyme Finance Founder Mona El Isa, Co-Founder and CEO of Terraform Labs (TFL) Do Kwon, and CEO and Co-Founder of Kyber Network Loi Luu. Denna omgång följer Vegas såddrunda som leds av Pantera Capital slutförd i oktober 2019.Source link

Related posts

Kanadensiskt bitcoin-utbyte CoinSmart samlar in $ 3,5 miljoner för att expandera till Europa »CryptoNinjas

Bitcoinguide

NFT skapar robusta ekonomier inom onlinespel: Så här gör du

Bitcoinguide

Gold-i, EMEA Global Financial Consultancy Partner om likviditetslösningar

Bitcoinguide