Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Potentiell övändning lämnar Bitcoin Bulls strandade


För några månader sedan när Bitcoin-priset gjorde det genom $ 13 000 toppanalytiker sa “tåget har lämnat stationen”, och de hade rätt. Eller kanske skulle ett raketskepp ha varit en bättre analogi. Kryptovalutan tog fart och har ännu inte tankat, tills nu.

I takt med att fart avtar har björnar iscensatt en ”ö-vändning” som kan driva av högre priser igen under en tid. Här är vad du kan förvänta dig av det tropiskt klingande mönstret som kan lämna tjurar kvar under en tid.

Teknisk analys Utbildning: Vad är en öns återföring?

Enligt Investopedia är en ”övändning” ett prismönster på ett dagligt ljusstake-diagram som har ett gap på varje sida av strukturen. “Det här prismönstret antyder att priserna kan vända vilken trend de för närvarande uppvisar, vare sig från uppåt till nedåt eller från nedåt till uppåt”, står det i en beskrivning.

Den senaste Bitcoin-prisåtgärden passar mönstret och villkoren som validerar dess existens till ett “T.” En ö-vändning bildas efter en lång trend som leder in i mönstret. Bitcoins prestanda har varit otrolig sedan mars förra året.

Relaterad läsning | Bearish Bitcoin Chart Bulls vill definitivt inte se

Under trendens höjdpunkt finns det ett initialt prisgap, följt av ett konsoliderande priskluster. Slutligen finns det en lucka tillbaka i det dagliga diagrammet, som fastställer ”ön priser isolerade från föregående trend.”

Teorin bakom mönstret antyder att de luckor som finns kvar kommer att vara ofyllda under en tid.

The price action matches the "island reversal" pattern | Source: BTCUSD on TradingView.com

Kommer tjurar att lämnas kvar på Bitcoin Bear Island?

Öns vändning sågs ursprungligen av en av crypto Twitter: s bästa tekniska analytiker på CME BTC Futures-diagrammet. Och även om öar vanligtvis förknippas med sol och sand, kan ön som lämnas här i Bitcoin vara övergiven under en tid – men hur länge?

En utzoomad titt på diagrammet kan ge några idéer om vad som ska komma.

Bitcoin could lose the RSI, but find support at the trend line on Stochastic | Source: BTCUSD on TradingView.com

Bitcoins öomvandling kommer vid en tidpunkt då indikatorerna äntligen sänks, den kortvariga paraboliska kurvan har brutits och en baisse kil har bildats på högre tidsramar.

Grundläggande är hausse och mer BTC lämnar börser varje vecka. Kanske kan en försäljning skrämma starkare händer till att sälja sina mynt.

Relaterad läsning | Två mönster, ett mynt: Är Bitcoin för närvarande glatt eller tjockt?

Men allt går inte förlorat för Bitcoin. Aktie-till-flöde-modellen och världens bästa analytiker beräknar mycket högre priser på hundratusentals per mynt.

Det finns också en annan parabolisk kurva i processen som inte är helt utvecklad ännu som håller den dominerande tjurtrenden i takt, även om saker och ting blir volatila de närmaste veckorna framöver.

Featured image from Pixabay, Charts from TradingView.com

Source link

Related posts

Interoperabilitet kan vara den största hotet mot Ethereums dominans – Op-Ed Bitcoin News

Bitcoinguide

Wallstreetbets återställer förbud mot kryptovalutadiskussioner med hänvisning till Bloomberg-täckning – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Binance Coin Spikes 100% efter att ha hotat Ethereums dominans

Bitcoinguide