Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Polygontransaktioner exploderar efter DeFi-expansion


Viktiga takeaways

  • Polygon hämtar sin huvudkonkurrent Binance Smart Chain som den ledande Ethereum-broplattformen.
  • Polygons tillväxt tog fart när den populära kryptolåneplattformen Aave flyttade till sidokedjanätverket.
  • Andra appar som Curve Finance och mStable har också expanderat till Polygon och drivit antagandet av nätverket.

Dela den här artikeln

Polygons on-chain aktivitet antyder exponentiell tillväxt under den senaste månaden, till stor del driven av DeFi-projekt som expanderar till plattformen.

Polygon upplever DeFi-tillväxt

Eftersom Ethereum står inför skalningsfrågor och höga transaktionsavgifter, söker många DeFi-användare och utvecklare efter ett kompletterande nätverk som kan stödja större transaktionsbelastningar.

Medan Binance Smart Chain (BSC) fortfarande är det ledande Ethereum-bryggnätverket, kommer Polygon snabbt att komma ikapp. Enligt data från The Block närmar sig Polygons totala värde låsta (TVL) 2 miljarder dollar, ungefär en tredjedel av BSC: s TVL på 6,6 miljarder dollar.

Faktum är att Polygon upplever ett tillväxtmönster som liknar det som BSC upplevde under första kvartalet 2021. Kedjedata visar att Polygons dagliga transaktioner har fördubblats enbart den senaste veckan, med början på 500 000 och växte till 1 miljon transaktioner per dag .

Källa: MaticVigil Explorer

Aave och andra katalyserade tillväxten

Polygons tillväxt började när den populära kryptolåneplattformen Aave expanderade till Polygon. Polygonversionen av Aave nådde mer än 1,6 miljarder i likviditet inom några veckor efter lanseringen.

Förutom Aave har mStable också expanderat till Polygon. Det rapporterad att inom 24 timmar efter lanseringen såg Polygon-versionen insättningar växa med över 18 miljoner dollar – mer än hälften av de insättningar på 32 miljoner dollar som projektet har lockat till Ethereum.

Curve, en annan DeFi-handelsplattform, utvidgades också till Polygon nyligen. Det rapporterad 100 miljoner dollar i totala insättningar inom en vecka.

Dessutom växer Polygons ursprungliga DEX Quickswap också snabbt. Det säger det har gynnats av ökat deltagande från Aave-användare, som har tagit med sig hundratals miljoner dollar.

Källa: QuickSwap

Tack vare denna tillväxt har Polygons ursprungliga token (MATIC) mer än fördubblats i värde på en enda dag. Den 26 april började det med ett pris på $ 0,36. Den 27 april berörde det kort en heltidshöjd på 0,87 dollar.

Vid tidpunkten för publiceringen handlas MATIC till 0,81 dollar och har en marknadsvärde på 4,9 miljarder dollar, enligt CoinGecko.

Utlämnande: Författaren hade inte krypto som nämns i denna artikel vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Valar köper Ethereum efter andra investerares panikförsäljning

Bitcoinguide

Bitcoin Belöningsprogram Lolli landar $ 5 miljoner investeringar

Bitcoinguide

Pendle Finance samlar in $ 3,5 miljoner för att starta Tokenized Yield Market

Bitcoinguide