Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Polygon riktar sig till hållbar NFTS med senaste integrationen


Viktiga takeaways

  • Cent stöder nu Polygon, en av Ethereums mest lovande skalningslösningar.
  • Polygon driver en Proof-of-Stake-mekanism som erbjuder ett mer energieffektivt alternativ till Ethereums Proof-of-Work-system.
  • Cent har snabbt etablerat en plats i spetsen för NFT-rymden. Jack Dorsey sålde en NFT av sin första tweet på plattformen för 2,9 miljoner dollar.

Dela den här artikeln

Popular Ethereum-skalningslösning, Polygon, vill göra NFT: er mer miljövänliga.

Polygon tar bilder för hållbara NFT: er

Trots sektorns tecken på tidigt löfte har NFT kritiserats mycket för sin miljöpåverkan. Eftersom NFT: er oftast körs på Ethereum bearbetas för närvarande transaktionerna i samband med prägling av dem med hjälp av en Proof-of-Work (PoW) konsensusmekanism.

Polygon förändrar det genom att använda plasma med sin egen Proof-of-Stake (POS) sidokedja som kallas Matic POS. Genom att flytta transaktioner bort från Ethereum-mainnet kan Polygon hantera transaktioner med mycket högre hastighet och lägre kostnad. Med dagens tillkännagivande riktar projektet uppmärksamheten mot NFT-rymden.

Arjun Kalsy, tillväxtledningen på Polygon, sa:

”NFT gör konst och andra kreativa tillgångar mer upptäckbara och belönar verkligen konstnärer och skapare för deras arbete. Vårt team såg ett behov av att bygga en miljövänlig och prisvärd NFT-infrastruktur för att stödja Web 3.0s decentraliserade blockchain-protokoll med Proof-of-Stake i spetsen för våra tekniska insatser. ”

NFT-rymden har exploderat i år, med snabbt stigande digitala artister och stora musiker som hoppar in i Ethereums begynnande digitala ekonomi i massor.

Cent har också varit en av de viktigaste bidragsgivarna till högkonjunkturen, så att användare kan tokenisera och sälja sina tweets. Elon Musk och Jack Dorsey skapade sina egna NFT: er via appen. Dorseys första tweet såldes för 2,9 miljoner dollar förra månaden.

Polygon som hjälper till att skala Ethereum

Medan NFT: n har väckt skepsis över sitt långsiktiga värde har mest kritik riktats mot deras miljöpåverkan.

Samtalen har belyst det brådskande behovet av Ethereum att fullborda Serenity. Uppgraderingen innebär att man går från Proof-of-Work till Proof-of-Stake. Tidigare denna månad berättade Ethereum-forskaren Justin Drake Crypto Briefing att han var “säker” på att den skulle skickas 2021.

Ethereum 2.0 kommer också att inrikta sig på nätets skalbarhetsproblem, som har dokumenterats väl eftersom gasavgifterna fortsätter att stiga. Under tiden har Polygon sett ökad aktivitet från de som vill bedriva verksamhet till en lägre kostnad än i baskedjan, inklusive Aave, Sushiswap och Curve. Decentraland, Aavegotchi och olika andra NFT-fokuserade spel körs också i nätverket.

Polygons token, MATIC, har ökat genom hela nätverkets tillväxt. Det handlas till 0,40 dollar idag och placerar Polygons marknadsvärde drygt 2 miljarder dollar.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH, MATIC och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Dogecoininnehavare riktar sig till $ 0,69 med den nya sociala mediekampanjen

Bitcoinguide

Bitcoin kraschar efter olycka i Xinjiang, Kina stoppar gruvdriften

Bitcoinguide

Polygon lanserar $ 40 miljoner likviditetsmineringsprogram med Aave

Bitcoinguide