Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Polygon lanserar $ 40 miljoner likviditetsmineringsprogram med Aave


Viktiga takeaways

  • Polygon erbjuder 40 miljoner dollar i belöningar till långivare och låntagare på Aaves Polygon-marknad.
  • Aave lanserades nyligen på Polygon när loppet för att skala Ethereum intensifieras.
  • Polygon är en av Ethereums ledande skalningslösningar. Vid sidan av Aave syftar det till att förbereda DeFi för massadoption.

Dela den här artikeln

Polygon lanserar ett likviditetsbrytningsprogram med förhoppningar om att locka likviditet till sitt nätverk.

Polygon belönar likviditetsminerare

Polygon, en av Ethereums viktigaste skalningslösningar, lanserar ett likviditetsbrytningsprogram med Aave.

Teamet bakom protokollet har tilldelat 40 miljoner dollar i belöningar till långivare och låntagare, varav huvuddelen utgörs av 1% av det totala MATIC-utbudet. Användare kan tjäna belöningar genom att sätta in och låna tillgångar på Aaves Polygon-marknad.

Aave lanserades på Polygon förra månaden som en del av en bredare plan för att göra DeFi på Ethereum mer skalbart (det kommer också att gå med i flera andra sidokedjor, enligt dess tillkännagivande av flytten).

Stani Kulechov, grundaren av Aave, kommenterade Polygons roll för att göra DeFi mer tillgängligt. I ett pressmeddelande sa han:

”DeFi var tänkt att skapa ett hållbart och mer inkluderande alternativ till traditionell ekonomi. Om DeFi är bra men bara begränsat till portföljer med fem siffror och uppåt kommer DeFi att sakna sitt uppdrag att finansiera för alla. Polygon möjliggör detta och gör DeFi tillgängligt för en bredare publik globalt. ”

Sandeep Nailwal, grundare och COO på Polygon, tillade att han var ”glada att se Polygon och Aaves starka samhällen förenade av de gemensamma värderingarna för att stödja Ethereums ekosystem och utveckling av öppen källkod. ”

Polygon och Aave är i nära samarbete med varandra som en del av en kampanj som heter #DeFiforAll, som syftar till att visa att decentraliserad finansiering kan användas av alla oavsett storlek på deras portfölj.

Dagens DeFi-ekosystem går till stor del på toppen av Ethereum, som är allmänt känt för sina orimliga gasavgifter. Att använda protokoll som Aave på Ethereum mainnet kan kosta hundratals dollar på grund av antalet komplexa interaktioner med smarta kontrakt.

MATIC-belöningarna för likviditetsbrytningsprogrammet kommer att fördelas i två faser: Polygon betalar ut 0,5% av det totala utbudet från idag till 14 juni och ytterligare 0,5% mellan 14 juni och 13 april 2022.

De marknader som stöds är AAVE, DAI, ETH, MATIC, USDC, USDT och WBTC.

Ytterligare belöningar kommer från de polygonbyggda decentraliserade börserna Quickswap och ComethSwap.

Race to Scale Ethereum

Polygon använder Plasma-ramverket med sin egen Proof-of-Stake-konsensusalgoritm för att köra transaktioner med högre hastighet och lägre kostnad än Ethereum-baskedjan. Medan det för närvarande driver sitt eget nätverk som det kallas Matic Plasma, kommer det också att lägga till ZK-Rollups, Optimistic Rollups och Validum Chains i framtiden.

Polygon är inte Ethereums enda skalningslösning. Andra viktiga projekt inkluderar Optimism, som kommer att utnyttja optimistiska samlingar för protokoll som Synthetix och Uniswap, och zkSync, som igår meddelat ett ”genombrott i L2-skalning” kallat zkPorter.

Medan Optimism ännu inte lanseras på mainnet används Polygon redan av många viktiga Ethereum-projekt, inklusive Decentraland, Polymarket och Neon District.

Genom att starta programmet för likviditetsbrytning hoppas Polygon att locka en sund likviditetsnivå till sitt nätverk. Sedan Aave lanserades på Polygon fick den knappt 87 miljoner dollar. Aave håller nu över 6 miljarder dollar i totalt värde låst.

Polygons MATIC-token har under tiden ökat de senaste månaderna. Det är mer än 2000% hittills.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH, AAVE, SNX och MATIC. De hade också exponering för UNI i ett kryptovalutaindex.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Elon Musk tappar ytterligare tips om “Marscoin”

Bitcoinguide

Planerar General Motors att acceptera Bitcoin-betalningar?

Bitcoinguide

OKEx, MXC tillkännager $ 40 miljoner investeringar i Solana Ecosystem

Bitcoinguide