Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Polkadot lägger ut sina planer för fallskärmsutrullning när tokens pris stiger – Altcoins Bitcoin News


Priset på Polkadots infödda token nådde en rekordhög (ATH) den här veckan och steg över $ 30, eftersom företaget lade fram nästa steg i sina planer och systemen för att slutföra nätverkslanseringen.

Polkadot-färdplanen beskriver Layer 0-implementeringsinitiativ

Polkadot släppte en färdplan som lyfter fram att den för närvarande befinner sig i sin rokokofas, den första av tre stora faser tills nätverket går i drift.

Här är en sammanfattning av färdplanen.

Rococo Testnet utbyggnad

Polkadot (DOT) planerar att fortsätta med lanseringen av fallskärmar, även kallad applikationsspecifika datastrukturer. Dessa fallskärmar, precis som med parathreads, är vad som gör det möjligt för Polkadot att para ihop sig med andra mer etablerade nätverk, som Ethereum och Bitcoin, genom en mekanism som kallas Cross-Chain Message Passing-lite.

Polkadot är fortfarande i rokokofasen för att testa sina fallskärmar. När koden har utvärderats och godkänts kan vi förvänta oss att Polkadot lämnar sin röst via onchain-styrning för att driva fallskärmar och slot-auktioner på Kusama.

Kusama utrullning

Det skalbara flerkedjiga nätverket, Kusama, är vad Polkadot säger kommer att fungera som en “ytterligare bevismark” för fallskärmar. Det är effektivt en sandlåda som är utformad för att stödja ytterligare testning och nätverkseffekter innan den startas på Polkadot. Dess lösare parametrar gör det möjligt för utvecklare att testa nya idéer samtidigt som de hjälper till att få synlighet bland medlemmarna i samhället.

Att aktivera fallskärmsfunktionalitet faller i slutändan ner till en omröstning av Kusama-styrelsen. Om utrullningen skulle godkännas kommer icke-tillåtna ljusauktioner att användas för att fördela 100 fallskärmsautomater. Polkadot betonar att användare kan förvänta sig en ny auktion “ungefär varannan vecka”, med mer uppsättning som kommer att finnas tillgängligt när varje hyresavtal löper ut.

Polkadot Slot Bidding

Spelautbudet i fallskärmserbjudanden spelar en viktig roll. Istället för att använda ICO-modellen (initial coin offer (ICO)), som lätt kan (och användes) på grund av de begränsade bevisvillkoren som behövs, innehåller dess fallskärmserbjudanden ljusauktioner tillsammans med ett stort fokus på styrning.

Men det här är inte traditionella ljusauktioner. I stället för att ta den typiska vägen att använda ett slumpmässigt tal för att bestämma varaktigheten av dess öppningsfas i bud, kommer Polkadots att bestämmas retroaktivt, vilket innebär att de bud som har lagts tidigast har högsta sannolikhet för framgång.

När en auktion har avslutats kommer Polkadot att använda den vinnande fallskärmen i nätverket i början av hyresperioden. Parachain slots kan hyras ut i sex månaders intervall under högst två år, varefter de går tillbaka på auktion.

Även om det är svårt att uppskatta kostnaderna för att driva dessa fallskärmar, med tanke på priset, är det “enbart en funktion av marknadens utbud och efterfrågan”, eftersom Polkadot strävar efter ett säkrare och säkrare sätt att bjuda på sina fallskärmsauktioner.

Nästa steg

När auktionerna är avslutade och dessa fallskärmar är live, säger Polkadot att nätverkets lansering kommer att vara helt klar. Även om det är möjligt att se framtida uppgraderingar till nätverket kommer denna skalbarhet i slutändan att vara i händerna på dess community.

Vad tycker du om Polkadot-nätverket och projektets färdplan? Låt oss veta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, proaktiv

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Cryptojacking-aktivitet minskade för första gången sedan 2018, säger Intelligence Report – Security Bitcoin News

Bitcoinguide

Att köpa en Tesla med Bitcoin kan vara ett misstag

Bitcoinguide

Det är då Bitcoins bull-run kommer att avslutas, säger stor gruvarbetare

Bitcoinguide