Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Poker lyckas i Blockchains lovande landskap – Blockchain Bitcoin News


Spel kanske inte är främmande för blockchain, men pokers överklagande bland spelare har bara utvidgats ytterligare eftersom pokersajter omfamnar bitcoin och Covid-19 flyttar spelet alltmer online.

Berömda spel sätter strålkastare på olika blockchain-användningsfall

Även om vadslagning och spel online redan var mycket populärt innan blockchain uppstod, eftersom tekniken har spelat en central roll i spelets pågående övergång.

Online-poker var ett av de tidigaste spelen som gick med i blockchain-ramverket på grund av den inneboende rättvisa och eget kapital som följer med distribuerad ledteknologi, för att inte tala om de juridiska problem som den möter.

Användare från hela världen kan gå med i dessa plattformar och på ett säkert sätt lita på att deras medel skulle hållas säkra. Diskretionen att använda bitcoin för transaktioner skadade inte heller, med tanke på den här anonyma betalningsmetoden, vilket gjorde det möjligt för spelare som är begränsade av reglering och geografi att delta.

Bitcoin och blockchain har blivit en grundpelare i pokerekosystemet, men branschens innovation är långt ifrån över.

Ett explosivt utrymme

Bitcoin-betalningar har lockat många spelare, främst från USA, med tanke på att de flesta amerikanska stater fortfarande förbjuder spelsajter att fungera inom sina gränser. Sedan Black Friday-evenemanget, som förbjöd populära pokersajter från USA, har offshore-verksamheten blomstrat och bitcoin har spelat en extra stor roll. Till exempel kommer icke-amerikanska medborgare att märka att Bitcoin.com är värd för ett brett utbud av populära kasinospel inklusive virtuell poker via cashgames.bitcoin.com eller games.bitcoin.com.

En annan operatör som har skördat fördelarna med detta skifte är Winning Poker Network (WPN). Företaget, som förvaltar en pokersideportfölj, började acceptera kryptovalutainbetalningar 2014 och tillåter för närvarande användare att ta ut i bitcoin när de tar ut pengar. I dessa dagar köper WPN uppenbarligen 100 miljoner dollar i bitcoin per månad för att möta efterfrågan från spelare.

Andra plattformar går också in i detta explosiva utrymme, och bland dem är Virtue Poker. Den här Ethereum-baserade pokerplattformen befaller nu en spellicens från Malta Gaming Authority, som gör det möjligt att lagligt verka på flera marknader efter att ha blivit den första blockchain-baserade enheten som uppnår denna prestation.

Detta Conensys-baserade projekt har redan fått glödande godkännanden från en finansieringsrunda på 5 miljoner dollar som samlats in från Pantera Capital, Consensys, DFG Group, Jez San från Funfair. Förutom att räkna med den berömda spelaren Phil Ivey som varumärkesambassadör och intressent, är Virtue Poker mycket nära kopplad till Ethereum tack vare Joe Lubins roll som grundare av Consensys.

Organisationen, som fungerar som en av de viktigaste affärsutvecklings- och penningfunktionskanalerna för Ethereum-nätverket, hjälper till att försäkra att Virtue Pokers plattform är lika transparent och säker som utlovad inför majs mainnet-lansering.

Realtids poker NFT: er anländer

Förutom att satsa på själva spelet eller använda kryptovaluta för betalningar har många andra användningsområden för blockchain uppstått i pokerområdet, bland annat digitalisering av samlarobjekt och evenemang.

Theta-nätverkets Edge-, Guardian- och Enterprise-noder.

För detta ändamål gör den decentraliserade videoleveringsplattformen Theta Network allvarliga inbrott i pokerbranschen. Plattformen har samarbetat med World Poker Tour (WPT) för att strömma specifika händelser och presentera NFT-droppar och auktioner i realtid genom sin Thetadrop NFT-marknadsplats för evenemangets 140 miljoner tittare.

Under direktsändningarna kommer användarna att uppmanas att besöka marknaden för att köpa exklusiva samlarobjekt och gå med på en liveauktion för en NFT, som kommer att fånga ett unikt ögonblick under evenemanget. Marknaden lovar snabba transaktionshastigheter, låga avgifter och hög interoperabilitet med andra blockkedjor, vilket gör det möjligt för NFT-innehavare att flytta mellan nätverk som stöds sömlöst.

Även om Covid-19 kan ha varit en stor gnista som tände den ökade efterfrågan på online poker, kommer branschens omfamning av blockchain och Bitcoin tillsammans att leda vägen för nya användningsfall som i slutändan kommer att gynna spelare och spelets spirande popularitet.

Har du erfarenhet av “bitcoin poker”? Låt oss veta hur upplevelsen i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Blockchain, cashgames.bitcoin.com, ConsensYs, games.bitcoin.com, NFT marketplace, Poker, poker bitcoin, Theta Network, Virtue Poker, WPN, WPT

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Krypterat Messenger-företags signal står inför granskning av Mobilecoin-integrering – Sekretess Bitcoin News

Bitcoinguide

Australian Cricket Legend Brett Lee ansluter sig till Sportsbet.io för att donera Bitcoin för att hjälpa Covid-krisen i Indien

Bitcoinguide

Fed-ordföranden säger fortfarande att “arbeta med” Digital Dollar när Kina drar framåt

Bitcoinguide