Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Planerar General Motors att acceptera Bitcoin-betalningar?


Viktiga takeaways

  • General Motors VD Mary Barra har kommenterat Bitcoin.
  • Även om GM inte vill investera i Bitcoin antog Barra att det kunde acceptera BTC som betalning under ett nyligen investerarsamtal.
  • Detta beror i slutändan på om det finns kundernas efterfrågan.

Dela den här artikeln

Biljätten General Motors övervakar Bitcoins potential, enligt uttalanden från dess VD, men det är ännu inte klart om företaget faktiskt planerar att acceptera kryptovalutan.

GM övervakar Bitcoin

General Motors VD Mary Barra uppgav nyligen att företaget “[doesn’t] har några planer på att investera i Bitcoin, så sluta där. ”

Hon fortsatte: “Det här är något vi kommer att övervaka, och vi kommer att utvärdera, och om det finns en stark kundefterfrågan på det i framtiden finns det inget som hindrar oss från att göra det.”

I sitt sammanhang verkar den senare halvan av Barras uttalande antyda att företaget undersöker Bitcoins potential som betalningsmedel.

Hennes svar gavs som svar på en fråga från Adam Jonas, en forskningsanalytiker på Morgan Stanley, som noterade att Bitcoin var ”optimalt för stora biljettköp[s]”Som bilar.

Jonas fråga ställdes av det faktum att ett “växande antal högt profilerade företag inklusive en stor konkurrent” innehar Bitcoin. Han hänvisade sannolikt till Tesla och dess beslut att investera 1,5 miljarder dollar i Bitcoin och acceptera BTC som betalningsmedel.

General Motors och Blockchain

Barra drog slutsatsen att hon ”tar [the] fråga på allvar, ”vilket tyder på att General Motors faktiskt övervakar Bitcoins potential, och att detta inte var ett svar utanför manschetten.

Denna idé stöds av General Motors tidigare ansträngningar. Förutom att granska Bitcoin har General Motors redan ansökt om ett antal blockchain-patent. Det är också en del av MOBI-blockchain-koalitionen, som består av flera andra biltillverkare.

Dessutom har GM investerat i minst ett blockchainföretag, Spring Labs, vilket visar att det känner till blockchain-tekniken.

I skrivande stund hade denna författare mindre än 75 dollar i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Bitcoin Belöningsprogram Lolli landar $ 5 miljoner investeringar

Bitcoinguide

Bitcoin, Ethereum grundat på rebound trots förluster

Bitcoinguide

“Dark Horse of DeFi” Bancor lägger till Fiat Ramp

Bitcoinguide