Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

PINT för att tokenisera exponeringen för de bästa Polkadot-initiativen – Altcoins Bitcoin News


När lanseringsdatumet för fallskärmar närmar sig konstruerar ett nytt initiativ ett decentraliserat finans (defi) indextoken som spårar Polkadot-projekt som syftar till att hjälpa investerare att diversifiera sina innehav genom ett enda instrument.

Sex projekt ger mjuka åtaganden för att gå med i Polkadot Index Network Token

Det växande intresset för Polkadot och dess nya fallskärmar har sett blockchains ursprungliga token blivit källan till häpnadsväckande spekulation under de senaste månaderna och har gått med i listan över de tio bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde.

Nu när parachainlanseringar närmar sig flera projekt tar två organisationer steg för att förbättra tillgången till ekosystemets möjligheter genom Polkadot Index Network Token (PINT).

Chainsafe, ett protokoll- och infrastrukturutvecklingsföretag, samarbetar med Stateless Money, en satsande tjänsteleverantör, för att få denna nya indexfond och tillhörande symboler att uppnå.

PINT-token styrs av en expertgrupp med sju medlemmar som kallas PINT-rådet och en konstituerande kommitté som består av medlemmar i varje projekt som ingår i indexet. Dessa två grupper kommer att övervaka indexet och ta på sig specifika roller som att bestämma indexkompositionen.

Redan projekt ställer upp för att gå med i det här nya initiativet, både som indexkomponenter och som en del av den konstituerande kommittén. Hittills har PINT fått mjuka åtaganden från stora ekosystemprojekt, inklusive Acala, Equilibrium, Hydradx, Litentry, Moonbeam och Plasm, vilket hjälper indextoken tilltalande.

En ny standard i Defi

Från starten till idag har detta nya index representerat ett mycket unikt företag i blockchain-ekosystemet. Staker DAO, ett on-chain governance-protokoll, förde sitt Polkadot Index Network Token-förslag till sin gemenskap för omröstning. Trots att det var för Polkadot-ekosystemet, röstades både på Ethereum- och Tezos-blockkedjorna, som driver konkurrerande ekosystem.

Under tiden sedan Staker DAO först begärde en genomförbarhetsstudie av indextoken i slutet av 2020 från Chainsafe och Stateless Money, lämnades ett Staker DAO-styrningsförslag in i mars och godkändes av samhället i början av april.

Detta godkännande fastställde att Chainsafe skulle vara den part som ansvarar för att utveckla tokens substratpallar under de närmaste tre månaderna. Under tiden kommer statslösa pengar att leda samordningen av projektet.

För Polkadot-ekosystemdeltagare och externa investerare lovar detta nya initiativ stora fördelar. När det gäller investerarnas fördelar lockar tanken att få bred, diversifierad exponering för högprofilerade Polkadot-projekt utan att behöva fördela individuellt till varje projekt.

På andra sidan kan Polkadot-projekt utnyttja PINT genom att fördela en viss del av deras respektive fallskärmsmynt. Detta berättigar fallskärmar till hjälp från PINT Treasury, vilket kan hjälpa till att finansiera dyra Parachain Leasingoffers. Den här tjänsten kan också hjälpa parachains att hantera inbyggd token-volatilitet.

Ser du dig själv använda PINT som ett investeringsinstrument? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

DeFi Gem KAVA är nu tillgängligt via Crypto.Com

Bitcoinguide

Veckovisstatistik visar LINK, Band, DIA, API3 fångade tvåsiffriga vinster – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Paypals Venmo lanserar kryptohandel för 70 miljoner användare att köpa och sälja kryptovalutor – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide