Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

PayPal tillåter Crypto-betalningar för alla 29 miljoner handlare


Efter att ha meddelat aktiv utveckling av kryptobetalingslösningar i juli 2020 meddelade PayPal att det skulle tillåta amerikanska konsumenter att betala med krypto hos miljontals handlare.

PayPal fortsätter kryptotrenden

PayPal-kunder kan nu använda kryptovalutan i sitt PayPal-konto för att betala för varor och tjänster online. Betalningsjätten kommer automatiskt att konvertera användarnas kryptovaluta till fiat innan transaktionen avvecklas, så detta kommer inte att förändra någonting för handlare.

De kryptovalutor som stöds hittills på PayPal är Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash och Litecoin.

Vissa amerikanska användare har kunnat använda Paypal för att köpa och lagra sin krypto sedan september 2020, och efterfrågan på dessa tjänster har exploderat. Genom att ge enkel tillgång till kryptovalutaxponering till sina miljontals kunder har PayPal varit en viktig del av den nuvarande trenden på kryptomarknader.

Reuters har rapporterat att de förväntar sig att företaget kommer att meddela detta idag, men ett officiellt tillkännagivande har ännu inte lämnats. Att tillåta kryptobetalningar kan avsevärt öka ytterligare mainstream-antagande av krypto i onlinehandel.

“Det här är första gången du sömlöst kan använda kryptovalutor på samma sätt som ett kreditkort eller ett betalkort i din PayPal-plånbok”, säger VD och koncernchef Dan Schulman till Reuters.

Nyhetscykeln den här veckan har fyllts med vanliga företag som ytterligare integrerar kryptotjänster i sin finansiella verksamhet.

Tesla har meddelat att de skulle acceptera Bitcoin som betalning för sina bilar och köra sin egen nod som aktiva deltagare i nätverket.

Ansvarsfriskrivning: Författaren hade BTC, ETH och flera andra kryptovalutor i skrivande stund.Source link

Related posts

Gnosis Safe Onboards Yearn, SushiSwap for Gasless Governance

Bitcoinguide

Soros Fund investerar i Crypto, med hänvisning till “Real Fear” runt Fiat Supply

Bitcoinguide

Allt du behöver veta om kryptovalutans nästa stora sak: decentraliserad ekonomi

Bitcoinguide