Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Paypal möjliggör kryptovalutabetalningar i miljontals butiker med “Kassa med Crypto” -lansering – Bitcoin News


Betalningsjätten Paypal har lanserat tjänsten “Checkout With Crypto” för att tillåta konsumenter att göra betalningar hos miljontals handlare som använder kryptovalutor i sina Paypal-plånböcker. “Det här är första gången du sömlöst kan använda kryptovalutor på samma sätt som ett kreditkort eller ett betalkort i din Paypal-plånbok”, säger Paypal VD.

Kryptobetalningar via Paypal nu aktiverade på miljoner handlare

Paypal Holdings Inc. tillkännagav på tisdag lanseringen av en ny tjänst som heter “Checkout with Crypto.” Tillkännagivandet:

Tillgängligt på miljontals globala onlineföretag och fortsätter att expandera under de kommande månaderna, kommer Paypal-kunder med kryptovalutainnehav i USA att kunna checka ut med krypto sömlöst inom Paypal vid kassan.

“Kassan med Crypto kommer automatiskt att visas i Paypal-plånboken vid kassan för kunder med tillräcklig kryptovaluta för att täcka ett kvalificerat köp”, tillägger tillkännagivandet. “Alla transaktioner avvecklas i USD och konverteras till tillämplig valuta för verksamheten till de vanliga Paypal-omvandlingskurserna.”

De kryptovalutor som för närvarande stöds är bitcoin, bitcoin cash, litecoin och eter. Krypto-betalningstjänsten kommer att finnas tillgänglig hos alla sina 29 miljoner handlare de närmaste månaderna, berättade företaget Reuters och tillade att det inte tar någon transaktionsavgift för betalningar med kryptovalutor och endast en typ av mynt kan användas för varje köp.

Paypals kryptotjänstlansering följde Elon Musks Tesla accepterade BTC som betalningsmedel för sina bilar. Paypal-handlare kommer dock att få fiat-valuta medan Tesla Technoking Musk sa att hans företag kommer att behålla alla BTC-betalningar utan att konvertera dem till fiat-valuta. Visa arbetar också för att tillåta bitcoinbetalningar i 70 miljoner butiker.

Dan Schulman, Paypals VD och koncernchef, berättade för pressmeddelandet inför ett formellt tillkännagivande: “Det här är första gången du sömlöst kan använda kryptovalutor på samma sätt som ett kreditkort eller ett betalkort i din Paypal-plånbok.”

Schulman menade vidare:

Vi tycker att det är en övergångspunkt där kryptovalutor övergår från att övervägande vara en tillgångsklass som du köper, innehar och eller säljer till att nu bli en legitim finansieringskälla för att göra transaktioner i den verkliga världen hos miljontals handlare.

Paypal lanserade sin kryptotjänst så att kunderna kunde köpa och sälja kryptovalutor i oktober förra året med en plan för att göra det möjligt för alla sina handlare att acceptera kryptovalutor. Företaget startade en dedikerad kryptoverksamhetsenhet förra månaden och i början av denna månad förvärvade den kryptosäkerhetsföretaget Curv för att utöka sina digitala tillgångsinitiativ.

Vad tycker du om att Paypal möjliggör kryptobetalningar i miljoner butiker? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

Analytiker prognostiserar BTC-värden kommer att sträcka sig mellan noll och $ 600 000 – Bitcoin News

Bitcoinguide

Miljardär Hedge Fund Manager Ray Dalio säger att regeringen som förbjuder Bitcoin är ‘en god sannolikhet’ – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Undersökningen visar 77% av amerikanerna är bekymrade över stigande inflation, priserna på varor skyhöga – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide