Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

PayPal bekräftar förvärv av First Crypto Firm


PayPal har bekräftat sitt förvärv av det molnbaserade digitala förvaltningsföretaget Curv.

PayPal expanderande kryptotjänster

Betalningsjätten avslutade affären med det israeliska företaget Curv som tillhandahåller molnbaserad infrastruktur för digital tillgångssäkerhet till institutioner.

Förra tisdagen den första rapporten från förvärv kom ut, med det beräknade beloppet för affären mellan $ 200 miljoner – $ 500 miljoner. Medan pressmeddelandet inte avslöjade beloppet, föreslår media att det är i riktning mot det förutspådda intervallets nedre gräns.

PayPal noterade att de vill “utöka sina initiativ för att stödja kryptovalutor och digitala tillgångar.” Företaget började stödja kryptohandelsaktiviteter i november 2020. Intervjuer med PayPal-chefer föreslog att företaget har funderat på att finansiera betalningar i kryptovalutor.

Curv grundades 2018 av VD Itay Malinger och CTO Dan Yadlin. Curv har utformat en ny plånbokinfrastruktur som använder kryptografi för att ge autonomi och underlätta genomförandet av transaktioner utan att använda komplexa privata signaturer.

Det tyska försäkringsbolaget, München RE, säkrar tillgångarna på Curv, vilket ger Curv-kunder täckning på upp till 50 miljoner dollar av digitala tillgångar. Plattformen stöder mer än 200 tokens, inklusive alla ERC-20-tokens.

För närvarande stöder PayPal köp och försäljning av endast fyra kryptovalutor: Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Bitcoin Cash.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin vid tidpunkten för pressen.Source link

Related posts

wNyheter: Bitcoin “hotar” dollarn, säger Peter Thiel

Bitcoinguide

Marknader lyfter Bitcoin, lämnar Ethereum för björnarna

Bitcoinguide

Dan Larimer avslöjar nytt projekt för att bekämpa “Tyranny” på Twitter

Bitcoinguide