Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Payment Giant Visa integrerar USDC Stablecoin-stöd för avveckling – Bitcoin News


På måndagen tillkännagav det amerikanska multinationella finansföretaget Visa att betalningar för digital valuta har anlänt till Visas avvecklingsplattform. Betalningsjätten avslöjade att företaget kommer att använda USD-mynt (USDC), den reglerade token byggd ovanpå Ethereum-nätverket.

Mycket har förändrats sedan Dee Hock grundade Visa

Visa har meddelat kryptovalutaintegration med sin avvecklingsplattform den 29 mars. Företaget sa att mycket har förändrats sedan Dee Hock grundade Visa, och numera måste Visa ”ta emot nya formfaktorer för pengarna.”

Visa styr de nya USD-myntfunktionerna (USDC) med kryptovalutautbytet Crypto.com och kommer sedan att erbjuda USDC-avvecklingsfunktioner till andra kunder i framtiden.

”Meddelandet idag markerar en viktig milstolpe i vår förmåga att tillgodose behoven hos fintechs som hanterar sin verksamhet i en stablecoin eller kryptovaluta, och det är verkligen en förlängning av vad vi gör varje dag, vilket säkert underlättar betalningar i alla olika valutor över hela världen, ”Sa Visa under måndagens tillkännagivande.

Arbetar med Digital Asset Bank Anchorage och CBDC

Visa betonade också att möjligheten att utnyttja USDC kommer att hjälpa inhemska kryptoföretag och Visa kan “utvärdera fundamentalt nya affärsmodeller.” Betalningsföretaget arbetar också med företaget Anchorage, en federalt chartrad digital tillgångsbank. Visa avslöjade att det uppgraderade sin statskassa och dess integration med Anchorage kommer att hjälpa betalningsnätet att stödja en centralbank digital valuta (CBDC) om en kommer fram de närmaste åren.

“Crypto-native fintechs vill ha partners som förstår sin verksamhet och komplexiteten i digitala valutaformfaktorer”, konstaterade Jack Forestell, vice VD och produktchef på Visa. ”Meddelandet idag markerar en viktig milstolpe i vår förmåga att tillgodose behoven hos fintechs som hanterar sin verksamhet i en stablecoin eller kryptovaluta, och det är verkligen en förlängning av vad vi gör varje dag, vilket säkert underlättar betalningar i alla olika valutor över hela världen. ”

Sedan Visa-tillkännagivandet såg kryptovalutamarknaderna ett värdeökning på måndag morgon. Bitcoin (BTC) hoppade nära 4% under handelssessionerna på morgonen och hela kryptomarknaden ökade med 3%. Vid tidpunkten för publiceringen värderas kryptokonomin till 1,67 biljoner dollar.

Vad tycker du om Visa att lägga till stablecoin USDC till företagets avvecklingsplattform? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Anchorage, Bitcoin, BTC, CBDC, Chartered Bank, kryptotillgångar, Crypto.com, Digital Asset Bank, Jack Forestell, Regulated Token, Settlement, Stablecoin, USD-mynt, USDC, VISA, Visa USDC

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Visa,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Vad lagar Sushiswap? Hållare förbereder sig för uppåtgående rörelse

Bitcoinguide

Ethereum fastnade under $ 1 825, varför 100 SMA innehar nyckeln

Bitcoinguide

Binance Coin exploderar 45% på klackar av Bitcoin Bull Run; Vad kommer härnäst

Bitcoinguide