Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Påstådd Bitcoin-dimmaoperatör arresterad för penningtvätt, administratör anklagad för att blanda 1,2 miljoner BTC – Bitcoin News


Amerikansk brottsbekämpning arresterade den påstådda operatören av Bitcoin Fog, Roman Sterlingov i Los Angeles på tisdag. Dokument visar att Sterlingov anklagas för att tvätta över 1,2 miljoner bitcoin via Bitcoin Fog-mixern, ett verktyg som gör det möjligt för användare att blanda transaktioner tillsammans. Enligt federala utredare drev Sterlingov verksamheten i tio år och bearbetade 336 miljoner dollar i BTC-transaktioner.

Amerikanska regeringen debiterar påstådd bitcoin-dimma-konjunktur med penningtvätt

Den amerikanska regeringen har anklagat och arresterat en rysk och svensk medborgare Roman Sterlingov för penningtvätt med en bitcoin-mixer. Uppenbarligen var Sterlingov den ledande administratören i Bitcoin Fog-operationen som använde ett Coinjoin-baserat blandningsverktyg för att blanda BTC UTXOs.

Bitcoin Fog kunde hittas på Tor via en lökadress, det krävde obligatorisk registrering och en minsta insättning på 0,01 BTC för att använda plattformen. Registreringsprocessen var emellertid inte knuten till ett e-postmeddelande och krävde helt enkelt ett användarnamn och lösenord.

US Internal Revenue Service (IRS) har anklagat Sterlingov för att tillåta penningtvätt utan att spåra någon av betalningarna. Federala åklagare tror att Sterlingov tog in cirka 8 miljoner dollar i BTC för sina tjänster och fick en avgift på 2% per mix på Bitcoin Fog. Sterlingov anklagas för att hantera 1,2 miljoner BTC, som var värt cirka 336 miljoner dollar vid tidpunkten för alla betalningar.

“Analys av bitcoin-transaktioner, finansiella poster, Internet-tjänsteleverantörsposter, e-postregister och ytterligare utredningsinformation identifierar Roman Sterlingov som huvudoperatör för Bitcoin Fog,” säger Devon Beckett, IRS: s specialombud för kriminell utredning. Sterlingov anklagas för “Pengaröverföring utan licens”, “Penningtvätt” och “Olicensierad penningöverföring.”

Blockchain-analys exponerade Bitcoin Fog Operator 2011

Den trådbundna bidragsgivaren Andy Greenberg pratade med grundaren Jonathan Levin om Chainalysis om situationen. Greenbergs rapport beskriver att påstådda transaktioner som härrör från Sterlingov 2011 gav IRS de ledtrådar de behövde för att fånga honom. Sterlingov använde tydligen dessa transaktioner för att ställa in Bitcoin Fogs server.

“Detta är ännu ett exempel på hur utredare med rätt verktyg kan utnyttja kryptovalutans transparens för att följa flödet av olagliga medel”, säger Chainalysis-chefen till Greenberg.

Vad tycker du om den påstådda Bitcoin Fog-operatören åtalad för penningöverföring utan licens? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

.onions adress, Andy Greenberg, Bitcoin, Bitcoin (BTC), Bitcoin Fog, Bitcoin Fog mix, Bitcoin Mixer, BTC Mixer, Chainalysis, CoinJoin, Devon Beckett, IRS, Jonathan Levin, Law Enforcement, Mixing, Roman Sterlingov, Tor, Tumbling , USAs regering

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Möt Qonos – En specialbyggd digital ram för NFT-konst och samlarföremål – Bitcoin News

Bitcoinguide

4 sätt förutom betalningshantering Bitcoin kan hjälpa ditt företag att växa

Bitcoinguide

Poker lyckas i Blockchains lovande landskap – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide