Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

PancakeSwap Gunning For Uniswap as CAKE Hits $ 20 ATH


PannkakaSwapDEX som fakturerar sig själv som ett snabbare och billigare alternativ till UniSwap, nådde en heltidshöjd idag på 20,69 dollar. Det totala värdet låst i Binance Smart Chain (BSC) nådde också en rekordhög nivå på 24,4 miljarder dollar nyligen.

Plattformen har varit i drift i ett halvt år, jämfört med två och ett halvt år för UniSwap. Med tanke på dess framgång, på relativt kort tid, borde UniSwap vara bekymrad?

PancakeSwap vs. UniSwap: Battle of DEXes

Även om DeFi är associerat med Ethereum, där DeFi-aktivitet sker, har överdrivna gasavgifter öppnat efterfrågan på billigare alternativ. Ange PancakeSwap.

PancakeSwap är ett decentraliserat börs (DEX) som körs på BSC. Den använder en AMM-modell (automated market maker) för att uppfylla order istället för orderbokmodellen som matchar köpare och säljare sett på traditionella börsplattformar.

Kodanalys visar att PancakeSwap är en kopia av UniSwap, med flera rader som fortfarande hänvisar till UniSwap. Ethereum maxis har märkt plattformen som en rip-off. Men förespråkare av öppen källkod säger att det är rättvist spel.

Icke desto mindre innehåller PancakeSwap ytterligare funktioner som inte finns på UniSwap. Det är inte bara möjligt att spela likviditetsleverantörsmarknader för att tjäna CAKE, men det är också möjligt att spela CAKE för att tjäna mer CAKE eller andra BEP20-token. För närvarande är de flesta av de erbjudna APY: erna över 100%, och FOR Pool ger nu det högsta på 123,71%.

Båda har liknande volymer och marknadsandelar, med UniSwap som går framåt på båda punkterna och drar kraftigt framåt angående antalet tillgängliga marknader. Men den grundläggande skillnaden beror på kostnaden.

UniSwap vs PancakeSwap-mätvärden

Source: coinmarketcap.com

PancakeSwap-avgifter betalas i BNB med transaktioner som kostar cent, en markant skillnad jämfört med UniSwap, där toppbelastningstider motsvarar eyewatering-avgifter. Detta blir särskilt uppenbart för användare som gör transaktioner med lägre värde.

Binance Smart Chain är inte decentraliserat

BSC använder en version av PoS som heter Proof-of-Authority (PoA). Detta betyder i huvudsak tre sekunders blocktider för snabbare transaktionsavräkning och lägre avgifter eftersom det är lite trängsel i nätverket.

”Proof of Authority (PoA) är en modifierad form av Proof-of_Stake (PoS) där en valideringsidentitet spelar rollen som stake istället för att spela med det monetära värdet.”

Lägg till den kompatibiliteten med Ethereum-nätverket, och det finns tvingande skäl för användare och devs att byta till BSC. Över 63 miljoner unika adresser använder för närvarande nätverket. Med mitten av februari såg ett vertikalt upptag av användare som kommer ombord.

Source: bscscan.com

Men kritiker säger att BSC inte är sant DeFi eftersom Binance hanterar nätverksnoderna. Detta innebär också att nätverket har en enda felpunkt. Då är den verkliga kärnan i saken att användare tenderar att bry sig mer om avkastning och låga avgifter än decentralisering.

Kan PancakeSwap och BSC ta över? Tja, krypto är inte nödvändigtvis ett nollsummesspel. Alla plattformar kan troligen blomstra tillsammans.

PancakeSwap-diagram

Source: CAKEUSD on coingecko.com

Source link

Related posts

Goldman Sachs förutspår ‘Big Evolution’ kommer till Cryptocurrency Regulation – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Chinese Lottery Firm Rebrands, köper Bitcoin Mining Rig-tillverkare för $ 100 miljoner – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoins priskonsoliderar, Elon Musk Tweet skickar Dogecoin Surfing, Filecoin Surges – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide